Majhen kotiček poln življenja: doživetje iz prve roke

Objavljeno 14. december 2018 ob 15:03

Nekega decembrskega dne se je majhna skupina turističnih strokovnjakov internetnega podjetja Gooya odločila raziskati neznane kotičke Podčetrtka, Kozjanskega in Bistrice ob Sotli.

Nekaj začetnih dejstev, ki služijo kot uvod raziskovalnega poročila:


Dejstvo številka 1: področje Podčetrtka, Kozjanskega in Bistrice ob Sotli smo strokovno preučili. Iz Ljubljane, na sedežu podjetja.
Dejstvo številka 2: ob pregledovanju kulinaričnih slik smo si pogosto morali obrisati sline, in ob predstavi, da hranimo jelena, obrisati solze.
Dejstvo številka 3: zavedanje, da smo le dve uri stran od rajske destinacije, je bilo izjemno samouničujoče.
Dejstvo številka 4: ODPRAVILI SMO SE NA POTEP IN RAZISKOVANJE!

GOSTIŠČE LIPA

Verjamemo, da je pitje vroče jutranje kave ali čaja ob prijetnem pogovoru v idiličnem ambientu želja vsakega posameznika, tudi vas, ki pravkar berete to objavo! Privilegij, ki vas lahko prav tako doleti je pitje sveže, termalne vode, ki je nalašč za ljubitelje vira življenja. Kje je to možno?  V gostišču Lipa, kavarni, pivnici in edini 100% brezglutenski restavraciji v Sloveniji, kjer si lahko v zimskih mesecih noge ogrejete s pomočjo naravnega talnega gretja. Da, prav ste prebrali. Pod vami se nahaja termalni vrelec, ki ogreva celoten prostor, še posebej pa vaše noge.

PIVOVARNA HALER

Obisk domačije in pivovarne Haler je must see destinacija za vse pivoljube in tudi tiste, ki ste patrioti in ljubitelji slovenskega butičnega piva. Govorimo namreč o pivovarni, ki svoje pivo prodaja samo v svoji gostilni, nakup z dostavo na dom pa ni možen. Pivovarna vari veliko različnih piv, med drugim svetlo, temno in radler pivo. Domačija Haler ima po novem v ponudbi tudi zeleno pivo, katero pa ni hmeljeno z rastlino, ki jo trenutno množično legalizirajo po svetu, kot ste morda pomislili, vendar ga vseeno zelo priporočamo.

TIC-blog-Haler-1091x727

DOMAČIJA JELENOV GREBEN

Žalostno dejstvo (gl. uvodno dejstvo številka 2) je ob obisku domačije Jelenov greben v trenutku postalo pravo doživetje! Verjamemo, da boste enako doživeli tudi vi. Pri tem svetujemo, da pazite pri hranjenju jelena: morda se vam bo želel, ker ste ga pač nahranili, prijazno zahvaliti s priklonom glave, ki prav tako vključuje velike rogove. Kolegica, ki tega dejstva seveda ni poznala, je v spomin dobila buško in opazne praske rdeče barve. Seveda pa ne smete pozabiti obiska trgovinice, kjer lahko med drugim kupite jelenov pršut, klobase, sirupe in marmelade, ki so pridnih, domačih rok delo.

TIC-blog-Jelenov-greben-1091x727

MINORITSKI SAMOSTAN

Zgodovinsko dejstvo, da ima Minoritski samostan tretjo najstarejšo lekarno v Evropi vam zagotovo ne more škoditi. Še manj pa vam lahko škodijo Patrove kapljice, ki vam po kozarčku ali dveh čudežno ogrejejo vsak kotiček telesa. Lahko vas tudi ozdravijo, saj je recept skrivne učinkovine sestavljen iz kar preko 20 zelišč. No, ker smo že pri zeliščih-priporočamo vam tudi obisk trgovine zelišč. Saj poznate tisti pregovor: za vsako bolezen rož’ca raste.

DOMAČIJA AMON

Ob obisku in pogovoru z Amonovi boste hitro ugotovili, da se družina že mnogo let ukvarja s konji in vinogradi. Pravzaprav so konji in vinogradi njihova dediščina in identiteta. Družina prav tako ponuja odlično kulinariko z zgodbo, ki povezuje lokalne pridelovalce in dobavitelje. Poleg naštetega ponujajo golf igrišče, na katerem bo možno v prihodnosti igrati tudi footgolf. Začudeni? Tudi mi, saj smo prvotno razumeli foodgolf.

TIC-blog-Amon-1091x727

Obisk raja na kotičku Slovenije je vreden raziskovanja in če boste prišli do faze dejstva številka 2, izjemoma 3 iz uvoda, potem vam priporočamo takojšen obisk. Prav tako vam priporočamo, da si rezervirate posamezno doživetje ali pa povprašate na spletni strani Visit Podčetrtek o možnosti paketnega doživetja. Ne boste verjeli, da lahko tako majhen kotiček ponuja toliko življenja. Pa srečno!
 

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.