Kozjansko DALEČ STRAN, KJER JE DOMA IZJEMNA KULINARIKA

Trajanje 10:00 - 15:00

Hrana, ki jo pridelajo pridne roke lokalnih ponudnikov; vino, ki zori na sončnih vinorodnih pobočjih, in belgijsko pivo kot posebnost gostoljubne vasice. Spoznajte nove izjemne okuse in se prepustite gurmanskemu popotovanju!

1
Trajanje 10:00 - 11:00

Posebna izkušnja v Kukovičičevem mlinu

Narava, mir, žuborenje vode in počasno klopotanje tak- tak, tak-tak, tak-tak. Takšna milina je v dolini reke Bistrice, kjer boste lahko slišali enega redkih delujočih mlinov na vodo v Sloveniji. Spoznali boste, kako so nekoč mleli žito, gospodarica pa vas bo potregla tudi s hišnimi namazi, kruhom in ostalimi dobrotami.

2
Trajanje 11:00 - 12:00

Degustacija Belgijskega piva Gostilni Pure

V idilični vasici Podsreda vam bodo, v stari trški gostilni Pure, ponosno predstavili belgijska piva, kjer je svojo poslovno priložnost našla prav belgijska družina Van Quaethem. Gostilno so nedolgo nazaj, po kar dveh desetletjih samevanja, ponovno oživeli. Ogled vključuje 4 vrste piva po 1dcl in mini narezek.

 

3
Trajanje 12:00 - 14:00

Vrhunska ponudba sezonske lokalne hrane z izbranimi vini

Gostilna Šempeter že vrsto let s svojo ponudbo slovenske in lokalne hrane pomaga širiti prepoznavnost slovenske kulinarike. V znak kvalitete in gostoljubja so pridobili pravico do uporabe blagovne znamke Gostilna Slovenija, ki označuje pristne slovenske gostilne. Ta izvesek jih navdaja s ponosom in hkrati obvezuje, da gostom nudijo zares kvalitetno hrano z odlično postrežbo.

4
Trajanje 14:00 - 15:00

Degustacija v hiši vin Emino - 5 vin in sušene dobrote

Pustite se zapeljati eksploziji okusov vrhunske vinske kapljice v spremljavi domačih mesnin. Uživajte v ekstazi čutnega doživetja.