DALEČ STRAN, KJER JE DOMA NEOKRNJENA NARAVA

Zaužijte lepoto narave Kozjanskega

Trajanje 10:00 - 17:00

Sprehod po dišečem sadovnjaku, malica z lokalnimi dobrotami iz culice, razgled po Kozjanskem, tišina zelenih gozdov in prostranih travnikov … Nato pa še dodaten vir energije v zeliščnoterapevtskem vrtu. Prerojeni in umirjeni boste dan zaključili s hrano, ki diši kot pri babici doma in je slastna kot spomin na najboljša kosila.

1
Trajanje 10:00 - 12:00

Vzpon na Županov breg ali obisk Čerčekove domačije s culico lokalnih dobrot

Oglejte si visokodebelni travniški sadovnjak in Čerčkovo domačijo, kjer je zasajenih več kot 100 tradicionalnih sort jablan in hrušk ali pa se povzpnite na vrh Županove brega, kjer se vam bo razgled razprostiral po hribovju Kozjanskega Parka.

2
Trajanje 12:00 - 15:00

3 - urni objem Herbalije

Prepustite se objemu narave. V Herbaliji vas bodo popeljali skozi 120 let staro zgodbo ter vam prikazali lepote te pokrajine kar iz razgledne klopce. Po dobrem kozarčku hišnega likerja in napitkov vas bodo popeljali v zeliščnoterapevtski vrt Natur Herbal, ki vas bo napolnil z energijo, vonjavami ter svežino zdravilnih zelišč, ki tam rastejo. Podajte se na refleksno pot ter Kneipov bazenček in si ponovno aktivirajte energijo ob zvokih zvočne kopeli.
Ob odhodu vsakemu poklonimo DARILO – eno izmed zeliščnih energij naše domačije.

3
Trajanje 15:00 - 17:00

Razvajanje s tradicionalno domačo hrano

Raziskovanje destinacije popotnika zlakoti, zato je obisk ene izmed turističnih kmetij ob vinski turistični cesti zagotovo pomembna postojanka dneva. Nič boljšega ni, kot pa po dolgem dnevu si privoščiti kakšno kozjansko dobroto. Privoščite si tradicionalno domačo hrano na domačiji “Pri Škorcu”, kjer vas bo navdušila simpatična domačija s svojo ponudbo. Ustavite se lahko tudi na domačiji Štravs ali na Velbani gorci, kjer že od daleč zadiši iz njihove kuhinje.