DALEČ STRAN, KJER JE DOMA PRAVLJIČNO DRUŽINSKO DOŽIVETJE

Zares popoln družinski dan!

Trajanje 11:00 - 16:30

Raziskujte, kako nastanejo piškoti, marmelade, sokovi in leseni ali keramični izdelki. V pustolovskem duhu se sprehodite po Deželi pravljic in domišljije, razveselite se ob razposajenem mukanju krav, slastnem zamrznjenem jogurtu Frozi in pici, naravnost iz krušne peči. 

1
Trajanje 11:00 - 12:00

Ogled Kmetije Sinkovič s pokušino znanega Frozija

Iz domačega kakovostnega mleka, ki mu ni nič dodano in nič odvzeto, so poleg ostalih mlečnih izdelkov ustvarili čudovit kremen zamrnjen jogurt, ki vas bo osvežil ob vročih poletnih dneh. Poleg različnih okusov frozija, imate na voljo tudi možnost degustacije domačih sirov, namazov, skute ter jogurtov.

2
Trajanje 12:00 - 14:00

Kosilo v Kozjanskem dvoru

Ker raziskovanje lakoti in bo že pošteno krulilo v želodčkih, se boste okrepili s kosilom v Kozjanskem dvoru. Dolga tradicija picerije na Kozjanskem, kjer pice, pripravljene iz krušne peči, razvajajo ljubitelje te slastne jedi, je v povsem novi preobleki. Ponujajo tudi različne vegeterijanske in veganske jedi. 

3
Trajanje 14:30 - 15:30

Ogled Koče pri čarovnici z deželo pravljic in domišljije

Kilometer naprej od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer boste mali in veliki obiskovalci vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like ... Na sprehodu skozi gozd vas bo razveselilo žvrgolenje ptic. Morda boste srečali tudi veveričko ali kakšno drugo gozdno žival. Tukaj se boste sprostili ter se veseli in polni optimizma vrnili nazaj v realnost.

Koča pri čarovnici

4
Trajanje 15:30 - 16:30

Ogled proizvodno turističnega centra Jelenov Greben

PTC je najnovejša pridobitev podjetja Jelenov greben. Čeprav se zgodba o novem centru piše z letom 2021, pa duša tega centra sega par desetletij nazaj. Če poznate zgodovino začetkov podjetja Jelenov greben, veste o čem govorimo. V nasprotnem primeru, pa vam bomo zaupali nekaj več zanimivosti, ki vas bodo zagotovo navdušile.