Kozjansko DRUŽINSKA GRAJSKA DOGODIVŠČINA

Lov na zaklad na gradu Podsreda, primerni za vso družino, ki bo zagotovo uživala v raziskovanju skrivnih kotičkov gradu.

Trajanje 12:00 - 14:30

Vaša družinska grajska dogodivščina se bo začela na dvorišču gradu Podsreda, po zabavnem raziskovanju gradu pa boste, kot pravi dvorjani, željni dobre grajske jedače in pijače.

1
Trajanje 12:00 - 14:30

Ogled gradu in Lov na zaklad z grajskim prigrizkom na gradu Podsreda

Vaša družinska grajska dogodivščina se bo začela na dvorišču gradu Podsreda, kjer boste prejeli napotke grajskega osebja in se podali na samostojno raziskovanje gradu ob pomoči avdio vodnikov. Za popolno grajsko doživetje boste obiskali vse prostore gradu, od grajske ječe in kuhinje od grajskega podstrešja, kjer domujejo netopirji, do prostora »kamor gre še cesar peš« ...

Ob enem pa se boste pridružili grajskemu vitezu na poti iskanja skrivnega zaklada v pustolovščiniLov na zaklad na gradu Podsreda. Ko uspešno rešite vse uganke, vas bo hvaležno kraljestvo nagradilo! Zabava je zagotovljena, nagrada pa je lepa, praktična pa tudi slastna.

Po zabavnem raziskovanju gradu pa boste, kot pravi dvorjani, željni dobre grajske jedače in pijače, zato vam bomo postregli z grajskim narezkom, ki vas bo popeljal v davne čase grajske gospode. Narezek si boste privoščili v grajski kuhinji ali na dvorišču gradu pod mogočnimi kostanji, pojedina pa je sestavljena iz pristnih domačih dobrot, ki jih pripravijo na bližnji Kmetiji Kunej, in naravnega jabolčnega soka iz kozjanskih jabolk iz sadovnjaka Kozjanskega parka.

Po končani grajski dogodivščini ali bolje – pred njo, pa se lahko odpravite na 2,5 km dolgo Grajsko pot Podsreda, ki poteka od srednjeveškega trga Podsreda mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici ter nato skozi gozd do gradu Podsreda ali obratno, od Gradu Podsreda do trga Podsreda. Na poti se boste ustavili na 14-ih točkah, kjer vas čakajo animacijske table, ob katerih se boste vi in otroci preizkusili tudi v znanju o gozdu ter bogatem rastlinskem in živalskem svetu ob poti.

DOŽIVETJE VSEBUJE:

  • Ogled gradu Podsreda z avdio vodenjem;
  • Sodelovanje v pustolovščiniLov na zaklad na gradu Podsreda za vso družino z lepo pa tudi slastno nagrado;
  • Grajski narezek za vso družino, sestavljen iz izbranih domačih dobrot Kmetije Kunej;
  • 1 l naravnega jabolčnega soka iz Kozjanskega parka.