Kozjansko DALEČ STRAN NA KOZJANSKO VABI DOMAČ FROZI JOGURT, STARI MLIN IN OKUSNO KOSILO V PRIZNANI GOSTILNI

OGLED KMETIJE SINKOVIČ IN DEGUSTACIJA DOMAČEGA SLADOLEDA - OGLED ČEBELARSTVA KOZMUS S SLADKO DEGUSTACIJO - OGLED KUKOVIČIČEVEGA MLINA Z DEGUSTACIJO KRUHA IN DOMAČEGA SOKA - POZNO KOSILO V GOSTILNI ŠEMPETER

Trajanje 10:00 - 15:00

V osrčju Kozjanskega boste med drugim okusili božansko dober domač Frozi jogurt, spoznali čebelarstvo, mlinarstvo, bogato zgodovino območja in okusili del odlične kulinarike. To bo nepozabno doživetje o katerem boste še dolgo govorili.

1
Trajanje 10:00 - 11:00

POKUŠINA DOMAČEGA SLADOLEDA IN OGLED KMETIJE SINKOVIČ

Verjetno se boste strinjali z nami, da brez sladoleda ni poletja. V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja Kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo. Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano niti odvzeto, izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte, skuto, namaze ter mlade sire, v poletnem času pa tudi vsem dobro poznan FROZI JOGURT, ki je tudi odličen sladoled. Pri njih si boste ogledali celotno kmetijo in proizvodne prostore ter sirarno. Ob koncu pa vas bodo navdušili tudi z degustacijo njihovih okusnih izdelkov: jogurtov, sirov, namazov, grškega jogurtov in FROZI JOGURTA.

Kmetija Sinkovič

2
Trajanje 11:00 - 12:30

OGLED ČEBELARSTVA KOZMUS

Da imajo pri njih čebele poseben pomen, boste začutili na vsakem koraku. Že ko vas bo sprejel dr. Peter Kozmus, podpredsednik svetovne čebelarske organizacije in strokovnjak za čebelarstvo, ki se tudi poklicno ukvarja z varovanjem kranjske sivke, boste začutili spoštovanje in ljubezen do teh nadvse pomembnih malih bitij, ki so vse bolj ogrožene. Razkazal vam bo čebelnjak, predstavil vlogo čebelarja, razložil zakaj so čebele ogrožene in kaj lahko vsi skupaj naredimo, da jim bo v prihodnje bolje. Odgovoril vam bo na vprašanja glede čebeljih pridelkov, tehnologije čebelarjenja, vzreje matic ... Na koncu boste degustirali različne vrste medu čebelarstva Kozmus s pirinim kruhom. Možen je tudi nakup domačih izdelkov.

Čebelarstvo Kozmus

3
Trajanje 12:30 - 13:30

OGLED EKOLOŠKE KMETIJE KUKOVIČIČEV MLIN

Na kmetiji imajo delujoč mlin na vodni pogon za mletje žit. Spoznali in ogledali si boste celoten postopek mletja žit. Ob ogledu vam bodo ponudili v pokušino več vrst kruha z namazi in domač sok. Na ekološki kmetiji Kukovčičev mlin je možen nakup različnih vrst moke, kruha, čajev, zelišč, marmelad, piškotov, sadja in zelenjave.

4
Trajanje 13:30 - 15:00

Kosilo v Gostilni Šempeter

Gostilna Šempeter že vrsto let s svojo ponudbo slovenske in lokalne hrane pomaga širiti prepoznavnost slovenske kulinarike. V znak kvalitete in gostoljubja so pridobili pravico do uporabe blagovne znamke Gostilna Slovenija, ki označuje pristne slovenske gostilne. Ta izvesek jih navdaja s ponosom in  hkrati obvezuje, da gostom nudijo zares kvalitetno hrano z odlično postrežbo.

Gostilna Šempeter

Kontakt

T: +386 (0)3 810 90 13
E: info@visitpodcetrtek.com