Kozje GRAJSKA DOGODIVŠČINA V DVOJE

Razveselite boljšo polovico s prav posebnim doživetjem v zgodovinskem ambientu gradu Podsreda.

Trajanje 13:00 - 15:00

Za popoln romantični pobeg od vsakdana v varno zavetje grajskih zidov.

1
Trajanje 13:00 - 15:00

Grajska dogodivščina v dvoje - ogled z grajskim prigrizkom

Razveselite boljšo polovico s prav posebnim doživetjem v zgodovinskem ambientu gradu Podsreda. Obiščite grad in stopite v preteklost, uživajte v sprehodu skozi grajske sobane, si samostojno oglejte številne zanimive razstave in ob avdio vodenju odkrijte zgodovino srednjeveškega gradu iz 12. stoletja.

Za popoln romantični pobeg od vsakdana v varno zavetje grajskih zidov bo poskrbela tudi grajska pojedina v obliki narezka, ki vas bo popeljal v davne čase grajske gospode. Narezek si boste privoščili v grajski kuhinji ali na dvorišču gradu pod mogočnimi kostanji, pojedina pa je sestavljena iz pristnih domačih dobrot, ki jih pripravijo na bližnji Kmetiji Kunej, in naravnega jabolčnega soka iz kozjanskih jabolk iz sadovnjaka Kozjanskega parka. Po želji lahko sok nadomestimo s stekleničko rujne kapljice iz lokalne vinarne.

Po končani grajski dogodivščini ali bolje – pred njo, pa se lahko odpravite na 2,5 km dolgo Grajsko pot Podsreda, ki poteka od srednjeveškega trga Podsreda mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici ter nato skozi gozd do gradu Podsreda ali obratno, od Gradu Podsreda do trga Podsreda. Na poti se boste ustavili na 14-ih točkah, kjer vas čakajo animacijske table, ob katerih se boste preizkusili tudi v znanju o gozdu ter bogatem rastlinskem in živalskem svetu ob poti.

DOŽIVETJE VSEBUJE:

  • Ogled gradu Podsreda za 2 osebi z avdio vodenjem;
  • Grajski narezek za 2 osebi, sestavljen iz izbranih domačih dobrot Kmetije Kunej;
  • 1 l naravnega jabolčnega soka iz Kozjanskega parka ali 2 dcl belega ali rdečega vina iz Hiše vin Emino.