Podčetrtek IZ TERM OLIMIA V OLIMJE

GOSTIŠČE LIPA PODČETRTEK – TERME OLIMIA – PIVOVARNA HALER – DOMAČIJA AMON Z GOLF IGRIŠČEM IN DEGUSTACIJO VIN – MINORITSKI SAMOSTAN OLIMJE – ČOKOLADNICA OLIMJE – JELENOV GREBEN IN KOSILO

Trajanje 10:00 - 19:00

Vsako pravo doživetje se prične z dobro kavo, na poti pa vas čaka še veliko razvajanja z domačimi dobrotami, saj boste poskusili tudi domače pivo, vrhunska vina, kapljice iz zdravilnih zelišč, ročno izdelane praline in na koncu še slastno kosilo z lokalnimi kulinaričnimi posebnostmi. Razvajanju duše in telesa pa se lahko prepustite v Termah Olimje.

1
Trajanje 10:00 - 11:00

Kava v gostišču Lipa

Da bo začetek dneva lepši, boste ogled pričeli s prijetnim sprejemom na jutranji kavi v Gostišču Lipa, kjer je urejena tako kavarna in pivnica kot tudi restavracija, ki je tudi edina restavracija v Sloveniji, ki ponuja 100% brezglutensko ponudbo. 

2
Trajanje 11:30 - 12:30

OGLED TERM OLIMIA IN PREDSTAVITVENEGA VIDEA

Ogled Podčetrtka pač ne more potekati brez ogleda Term Olimia, pripravili so vam tudi ogled predstavitvenega videa, sprehodili pa se boste tudi po celotnem termalnem kompleksu in si ogledali njihove zanimivosti.

3
Trajanje 13:00 - 14:00

OGLED MINI PIVOVARNE IN DEGUSTACIJA NA DOMAČIJI HALER

V objemu zelenja, na prelepi Domačiji Haler, kjer že več kot 20 let varijo  domače pivo, vam bodo ponosno predstavili svoje domače svetlo, temno in mešano pivo ali svež radler, ki so ga obogatili z okusom limete. Vse radovedne in vedoželjne pa bodo povabili še na ogled postopka varjenja piva v njihovi mini pivovarni in na degustacijo. V ceno je vključeno 2 dcl piva in kanapejčki s pivsko klobaso.

5
Trajanje 14:30 - 15:30

SPREJEM OB PATROVIH KAPLJICAH IN OGLED MINORITSKEGA SAMOSTANA OLIMJE

V majhni vasici Olimje leži v zavetju gore Rudnice prepoznaven Minoritski samostan Olimje. Nekoč prelep dvorec, nekdaj last grofov Attems, je danes samostan, kjer prebivajo manjši bratje sv. Frančiška - minoriti. Ogledali si boste tudi veličastno cerkev Marijinega Vnebovzetja, eno najlepših baročnih umetnin v naši domovini, ki stoji poleg samostana. V zavetju samostana se skriva tudi neprecenljiva umetnina - stara samostanska lekarna s freskami. Predstavili vam bodo tudi vrt z več kot 200 primerki zdravilnih zelišč in prodajalno z zeliščnimi pripravki, kjer boste spoznali Patrove kapljice.

6
Trajanje 16:00 - 17:00

OGLED ČOKOLADNICE OLIMJE

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov, ki so že pred prvo svetovno vojno delovali na Dunaju. Danes ponujajo široko paleto čokoladnih izdelkov, ki se izdelujejo ročno. Od čokoladnih figur do pralinejev, od čokoladnih tablic in dražejev do raznovrstnih bombonjer, težko boste med izdelki izbrali najljubšega. Na voljo vam bo ogled izdelave z možnostjo nakupa ročno izdelanih pralin.

7
Trajanje 17:30 - 19:00

HRANJENJE JELENOV IN PRISTNO DOMAČE KOSILO

Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, predvsem pa otrokom, ostal v nepozabnem spominu. Na domačiji vas bodo prijazno sprejeli in vam razkazali njihove dejavnosti ter vam  povedali nekaj zanimivosti iz njihove zgodovine. V prodajalni z domačimi izdelki si boste lahko kupili kakšen izdelek za domov, okrepčali pa vas bodo tudi s pristnim domačim kosilom.