Bistrica ob Sotli, Podčetrtek, Kozje NA IZLET S TURISTIČNIM VLAKCEM

VKRCANJE NA TURISTIČNI VLAKEC HLAPON – HIŠA VIN EMINO – MINORITSKI SAMOSTAN OLIMJE – VIRŠTANJ – KOSILO

Trajanje 09:30 - 15:00

Doživetje, ki vključuje vožnjo s cestnim turističnim vlakcem Hlaponom je namenjena predvsem ljubiteljem narave, pristne domače kulinarike in vrhunskih vin. S simpatičnim Hlaponom se boste popeljali po bližnji okolici, počasna vožnja vam omogoča, da si v miru razgledujete naravne lepote in si prihranite moči za nova doživetja, ki vas čakajo na poti.

1
Trajanje 09:30 - 09:30

VKRCANJE NA TURISTIČNI VLAKEC HLAPON

S simpatičnim Hlaponom se boste popeljali po bližnji okolici, počasna vožnja vam omogoča, da si v miru razgledujete naravne lepote in si prihranite moči za nova doživetja, ki vas čakajo na poti. Cestni turistični vlakec Hlapon sprejme do 40 oseb.

2
Trajanje 09:30 - 11:30

OGLED HIŠE VIN EMINO S TOPLO MALICO IN DEGUSTACIJO VIN

Ko želite nekaj več, kot le kozarec vina. Ko si želite čutnega doživetja. Ko želite le pobegniti za trenutek, je čas da se ustavite v Hiši vin Emino. Tam, kjer je dobro doma že vrsto let, so odličnosti namenili posebno mesto in poseben namen. Navdušili vas bodo z izvrstno kulinarično ponudbo in vodenimi degustacijami. V sklopu ogleda vam bodo ponudili toplo malico, okušali pa boste kar 6 vzorcev vrhunskih vin. V Hiši vin Imeno bodo poskrbeli za nepozabno doživetje.

3
Trajanje 11:30 - 13:00

SPREJEM OB PATROVIH KAPLJICAH IN OGLED MINORITSKEGA SAMOSTANA OLIMJE

V majhni vasici Olimje leži v zavetju gore Rudnice prepoznaven Minoritski samostan Olimje. Nekoč prelep dvorec, nekdaj last grofov Attems, je danes samostan, kjer prebivajo manjši bratje sv. Frančiška - minoriti. Ogledali si boste tudi veličastno cerkev Marijinega Vnebovzetja, eno najlepših baročnih umetnin v naši domovini, ki stoji poleg samostana. V zavetju samostana se skriva tudi neprecenljiva umetnina - stara samostanska lekarna s freskami. Predstavili vam bodo tudi vrt z več kot 200 primerki zdravilnih zelišč in prodajalno z zeliščnimi pripravki, kjer boste spoznali Patrove kapljice.

4
Trajanje 13:00 - 15:00

VOŽNJA DO VIRŠTANJA IN KOSILO

Cestni vlakec Hlapon vas bo popeljal čez Imensko gorco in Golobinjek na Virštanj. Ogledali si boste naselje, ki naj bi se imenovalo po štirih okrajnih mejnih kamnih, v nemščini imenovanih »vier Stein«. Virštanj je danes znan predvsem po vinogradništvu, središče kraja predstavlja nekdanja viteška in vinska klet, danes pa Gostilna Virštanj Banovina, ob kateri raste 120 let stara vinska trta. Kraj ima osrednjo vlogo v vinorodnem okolišu Šmarje - Virštanj, kar potrjuje tudi uveljavljena in priznana znamka vina Virštanjčan. Vlakec bo ustavil na turistični kmetiji, kjer vas bodo pogostili z okusnim kosilom.