Podčetrtek, Pilštanj NA KOPALNI IZLET ZA UPOKOJENCE

KOPANJE V TERMAH OLIMIA (3H) – KOSILO V GOSTIŠČU LIPA – OGLED PILŠTANJA IN DEGUSTACIJA

Trajanje 9:00 - 15:30

Zanimivo doživetje, ki je pripravljeno z mislijo na želje in potrebe upokojencev, vas bo popeljalo od sprostitvenega kopanja v termalnem kompleksu Term Olimia, do okusnega kosila z lokalnim pridihom in ogleda znamenitosti naselja Pilštanj. Za nepozabna doživetja polna lepih vtisov.

1
Trajanje 9:00 - 12:00

KOPANJE V TERMAH OLIMIA (3H)

Najprej se boste podali na sproščanje in razvajanje v okrilje Term Olimia, kjer se boste, odvisno od vremenskih razmer,  odločili za Wellness center Termalia ali termalni park Aqualuna. Zagotovo boste uživali in ustvarili nepozabne spomine.

 

2
Trajanje 12:30 - 14:00

Kosilo v Gostišču Lipa

Kam se boste odpravil na okusno kosilo s pridihom lokalnih kulinaričnih posebnosti je odvisno od tega, kje boste preživeli predhodne tri ure. Ali bo to nepozabno kulinarično razvajanje v Gostišču Lipa ali pri katerem od turističnih ponudnikov v Olimju? Vsekakor bo navdušujoče.

 

3
Trajanje 14:30 - 15:30

Ogled Pilštanja in degustacija drnulovca

Po trgu vas bo popeljal lokalni turistični vodnik. Ogledali si boste pranger, staro šolo z muzejsko učilnico, farno cerkev s fresko in kipom edine slovenske svetnice (Sv. Eme), ki je bila rojena na Pilštanju. Ob tem boste izvedeli mnoge zanimive zgodbe in tudi razlog, zakaj na Pilštanju tako cenijo dren. V stari učilnici boste imeli pouk po starem, naučili se boste Pilštanjsko himno "Čez Pilštanj voda teče," degustirali pa boste tudi znameniti drnulovec.