Kozje SPOZNAJMO KOZJANSKO

GRAD PODSREDA – TURISTIČNA KMETIJA MRAMOR

Trajanje 10:30 - 14:00

Na gradu Podsreda boste izvedeli zakaj mu pravijo „najbolj grajski med gradovi“, pokukali v grajsko ječo, kuhinjo in klet ter občudovali prelepo renesančno dvorano. Na turistični kmetiji Mramor pa vas bodo navdušili z domačo kulinariko in vinsko kapljico ter s čudovitim razgledom s prenovljenega kozolca.

1
Trajanje 10:30 - 11:30

OGLED SREDNJEVEŠKEGA GRADU PODSREDA

Sprejel vas bo lokalni turistični vodnik, ki vas bo popeljal po "najbolj grajskem izmed vseh gradov" na Slovenskem. V njem si boste med drugim ogledali več stalnih in priložnostnih razstav, kakor tudi poročno dvorano. Grad Podsreda je eden redkih kulturnih spomenikov romanske dobe, ki se je preko prenove iz propadajočega stanja dvignil k bogatemu kulturnemu življenju.

2
Trajanje 12:00 - 14:00

OGLED TURISTIČNE KMETIJE MRAMOR IN KOSILO

Vinograde družine Mramor ter njihov vinotoč Gruska, ki ležijo v osrčju zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka, obkroža prečudovita narava. Vinotoč, v katerem bodo poskrbeli za topel sprejem ter seveda za odlično hrano in pijačo, so poimenovali kar po Gruski jami, ki se nahaja le 200 metrov od vinotoča. Po ogledu vas bodo pogostili s kosilom. Domači okusi vas bodo navdušili. Gostitelji pravijo, da so pri njih na krožniku vedno pristne kozjanske dobrote, saj prisegajo na domačo hrano izvrstne kakovosti. Turistična kmetija Mramor se nahaja ob lepo prenovljenem kozolcu toplarju s katerega boste uživali v čudovitem razgledu na okoliške vinograde.