Kozjansko Zabaven dan na Kozjanskem za celotno družino

Ogled gradu Podsreda z razstavo za najmlajše – Hranjenje jelenov na Jelenovem grebenu s kosilom – Ogled čokoladnice z darilcem za otroke – Ogled Koče pri čarovnici – Footgolf na domačiji Amon

Trajanje 10:30 - 18:30

Vabljeni v osrčje Kozjanskega na zanimiv enodnevni izlet, ki je primeren za celotno družino. Poleg ogleda čudovitega gradu boste izkusili tudi nepozabno hranjenje jelenov, se posladkali v čokoladnici, obiskali pravljično deželo in se pomerili v atraktivnem footgolfu, ki je mešanica nogometa in golfa. Zagotovo se boste imeli nepozabno lepo.

1
Trajanje 10:30 - 11:30

Ogled gradu Podsreda z razstavo za najmlajše

Na gradu vas bo prijazno pozdravil turistični vodnik, ki vas bo popeljal po "najbolj grajskem izmed vseh gradov" na Slovenskem. V njem si boste med drugim ogledali več stalnih in priložnostnih razstav, kakor tudi razstavo, namenjeno našim najmlajšim ter poročno dvorano. Grad Podsreda je eden redkih kulturnih spomenikov romanske dobe, ki se je preko prenove iz propadajočega stanja dvignil k bogatemu kulturnemu življenju.

2
Trajanje 12:00 - 13:00

Hranjenje jelenov na Jelenovem grebenu s kosilom

Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, predvsem pa otrokom, ostal v nepozabnem spominu. Na domačiji vas bodo prijazno sprejeli, vam razkazali njihove dejavnosti, vam  povedali nekaj zanimivosti iz njihove zgodovine ter vas pogostili z dobrim domačim kosilom. V prodajalni z domačimi izdelki pa si boste lahko kupili tudi kakšen izdelek za domov.

3
Trajanje 13:00 - 14:00

Ogled čokoladnice in darilce za otroke

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov, ki so že pred prvo svetovno vojno delovali na Dunaju. Danes ponujajo široko paleto ročno izdelanih čokoladnih izdelkov. Od čokoladnih figur do pralinejev, od čokoladnih tablic in dražejev do raznovrstnih bombonjer, težko boste med izdelki izbrali najljubšega. Na voljo vam bo ogled izdelave z možnostjo nakupa ročno izdelanih pralin in z darilcem za otroke.

4
Trajanje 14:00 - 15:00

OGLED KOČE PRI ČAROVNICI Z DEŽELO PRAVLJIC IN DOMIŠLJIJE

Kilometer naprej od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer boste mali in veliki obiskovalci vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like ... Na sprehodu skozi gozd vas bo razveselilo žvrgolenje ptic. Morda boste srečali tudi veveričko ali kakšno drugo gozdno žival. Tukaj se boste sprostili ter se veseli in polni optimizma vrnili nazaj v realnost.

5
Trajanje 16:00 - 18:30

Footgolf na domačiji Amon

Družina Amon želi gostom vedno ponuditi najboljše, naj gre za vino, hrano, športne aktivnosti ali nastanitev. Tu se boste umirili in se naužili narave. Ogledali si boste sožitje naravnih lepot in človeškega dela, ki ga  predstavlja čudovito urejeno golfišče z devetimi luknjami. Lahko se boste poskusili tudi v igranju atraktivnega in relativno novega športa: footgolfa, ki je mešanica nogometa in golfa.