PODČETRTEK DEŽELA PRAVLJIC IN DOMIŠLJIJE

Ogled dežele pravljic in domišljije

V Koči pri čarovnici je vedno zanimivo. Vstopili boste v skrivno deželo pravljic in domišljije, si ogledali kako so včasih živeli in občudovali spominke iz različnih koncev sveta. Tukaj se boste sprostili ter se veseli in polni optimizma vrnili nazaj v realnost.

Vstop v svet pravljic in domišljije

Svet pravljic za male in velike

Kilometer naprej od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer boste mali in veliki obiskovalci vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like ... Na sprehodu skozi gozd vas bo razveselilo žvrgolenje ptic. Morda boste srečali tudi veveričko ali kakšno drugo gozdno žival. Tukaj se boste sprostili ter se veseli in polni optimizma vrnili nazaj v realnost.

Kako so živeli včasih

V brunarici vidni s ceste je urejen muzej »Kako sta živela dedek in babica«. Življenje pred 100 leti pod Olimsko goro vam bodo predstavili člani družine Korenčkovi. Družina je štela 15 članov in vsi so pridno delali. Otroci so likali, mleli ječmen za kavo ali pa koruzo za polento. Babica je predla na kolovrat, medtem ko je dedek igral na harmoniko. Najmlajši je spal v zibelki, prvošolka pa je vadila pisanje na tablico. Ostali člani družine so zunaj koče, moški pripravljajo kopo, drva za zimo, kuhajo žganje in kosijo travo, ženske pa perejo pleničke v grabnu, nosijo vodo in nabirajo suhljad.

Posebna zbirka spominkov s celega sveta

Za tiste, ki radi potujete, so pripravili zanimivo galerijo originalnih spominkov s potovanj po svetu ter zbirko kamenčkov in zbirko lutk v narodni noši posamezne države. V galeriji so zbrani spominki s potovanj po svetu: kurent, štorklja, Eifflov stolp, Kip svobode ... kamenčki so s Triglava, z Niagarskih slapov, s kitajskega zidu, iz Lillehammerja, košček Keopsove piramide ...

TIC-zanimivosti-galerija-KocaPriCarovnici1-1091x727