PODČETRTEK DOŽIVITE PODČETRTEK

Terme Olimia – Srečanje z županom občine Podčetrtek – Pivovarna Haler z degustacijo – Igranje golfa na Domačiji Amon – Domačija Jelenov greben in kosilo – Obisk Festivala vina in čokolade Podčetrtek

Trajanje 9:00 - 16:00

Doživetje vas bo popeljalo po Podčetrtku in bližnji okolici. Spoznali boste župana, zgodovino Term Olimia se pomerili v igri golfa in poskusili nenavadno sinergijo okusov na Festivalu vina in čokolade. V Podčetrtku vam ne bo nikoli dolgčas.

1
Trajanje 9:00 - 10:00

Ogled Term Olimia in predstavitvenega videa

Ogled Podčetrtka pač ne more potekati brez ogleda Term Olimia, pripravili so vam tudi ogled predstavitvenega videa, sprehodili pa se boste tudi po celotnem termalnem kompleksu in si ogledali njihove zanimivosti.

TIC-zanimivosti-galerija-TermeOlimia1-1091x727
2
Trajanje 10:00 - 11:00

Srečanje z županom občine Podčetrtek

Pomemben del doživetja Podčetrtka je zagotovo tudi srečanje z županom občine Podčetrtek, gospodom Petrom Misjo ob kavici. Zaupal vam bo kako je biti župan tako lepega in uspešnega turističnega kraja kot je Podčetrtek in še marsikaj.

TIC-prireditve-PoletjeVPodcetrtku-1091x727
3
Trajanje 11:00 - 12:00

Ogled mini pivovarne in degustacija na Domačiji Haler

V objemu zelenja, na prelepi Domačiji Haler, kjer že več kot 20 let varijo domače pivo, vam bodo ponosno predstavili svoje domače svetlo, temno in mešano pivo ali svež radler, ki so ga obogatili z okusom limete. Vse radovedne in vedoželjne pa bodo povabili še na ogled postopka varjenja piva v njihovi mini pivovarni in na degustacijo. V ceno je vključeno 2 dcl piva in kanapejčki s pivsko klobaso.

TIC-dozivetja-galerija-Haler1-1091x727
4
Trajanje 12:00 - 13:00

Ogled Domačije Amon z golf igriščem ter degustacija vin s kosilom

Družina Amon želi gostom vedno ponuditi najboljše, naj gre za vino, hrano, športne aktivnosti ali nastanitev. Tu se boste umirili in se naužili narave. Ogledali si boste sožitje naravnih lepot in človeškega dela, ki ga  predstavlja čudovito urejeno golfišče z devetimi luknjami ter se preizkusili v igri golfa. Za razvajanje vseh čutov pa se boste na kulinarično popotovanje odpravili na Domačijo Amon, kjer vam bodo postregli s kosilom in degustacijo buteljčnih vin Amon.

TIC-zanimivosti-galerija-DomacijaAmonGolf5-1091x727
5
Trajanje 13:00 - 15:00

Ogled Jelenovega grebena

Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, predvsem pa otrokom, ostal v nepozabnem spominu. Na domačiji vas bodo prijazno sprejeli in vam razkazali njihove dejavnosti ter vam  povedali nekaj zanimivosti iz njihove zgodovine. V prodajalni z domačimi izdelki boste imeli degustacijo, lahko pa si boste kupili tudi kakšen izdelek za domov.

TIC-nastanitve-galerija-JelenovGreben9-1091x727
6
Trajanje 15:00 - 16:00

Obisk Festivala vina in čokolade Podčetrtek

Festival vina in čokolade združuje dva izjemna produkta v nenavadno kombinacijo, ki navdušuje širok krog publike in dodaja že turističnemu Podčetrtku še dodatno dimenzijo in nov družabni dogodek. Spremlja ga zanimivo festivalsko dogajanje: od degustacij, otroških čokoladnih delavnic, kuharskih doživetij ter pestrega zabavno-glasbenega programa.

TIC-prireditve-VinoInCokolada-1091x727