KOZJE, PODČETRTEK, BISTRICA OB SOTLI KOPALNI IZLET Z OGLEDI ZA OTROKE

Koča pri čarovnici z Deželo pravljic in domišljije – Jelenov greben – Minoritski samostan Olimje – Čokoladnica Olimje – kosilo – kopanje v Termah Olimia

Trajanje 9:00 - 17:30

Doživetje za otroke ponuja veliko zanimivih dogodivščin v okolici, ki bodo navdušile male in velike otroke. Tako boste spoznali čudoviti Svet pravljic in domišljije, ki ga ponuja Koča pri čarovnici, kmalu zatem pa pobožali in nahranili čisto pravega jelena. Spoznali boste kako živijo minoriti v samostanu ter kako se izdela čokoladna pralina. Za vodno zabavo pa bodo poskrbeli v Termah Olimia s 3-urnim kopanjem.

1
Trajanje 9:00 - 10:30

Ogled Koče pri čarovnici z Deželo pravljic in domišljije

Kilometer naprej od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer boste mali in veliki obiskovalci vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like ... Na sprehodu skozi gozd vas bo razveselilo žvrgolenje ptic. Morda boste srečali tudi veveričko ali kakšno drugo gozdno žival. Tukaj se boste sprostili ter se veseli in polni optimizma vrnili nazaj v realnost.

TIC-zanimivosti-galerija-KocaPriCarovnici1-1091x727
2
Trajanje 10:30 - 11:30

Ogled Jelenovega grebena

Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, predvsem pa otrokom, ostal v nepozabnem spominu. Na domačiji vas bodo prijazno sprejeli in vam razkazali njihove dejavnosti ter vam  povedali nekaj zanimivosti iz njihove zgodovine. V prodajalni z domačimi izdelki boste imeli degustacijo, lahko pa si boste kupili tudi kakšen izdelek za domov.

TIC-nastanitve-galerija-JelenovGreben8-1091x727
3
Trajanje 11:30 - 12:30

Ogled Minoritskega samostana Olimje

V majhni vasici Olimje leži v zavetju gore Rudnice prepoznaven Minoritski samostan Olimje. Nekoč prelep dvorec, nekdaj last grofov Attems, je danes samostan, kjer prebivajo manjši bratje sv. Frančiška - minoriti. Ogledali si boste tudi veličastno cerkev Marijinega Vnebovzetja, eno najlepših baročnih umetnin v naši domovini, ki stoji poleg samostana. V zavetju samostana se skriva tudi neprecenljiva umetnina - stara samostanska lekarna s freskami. Predstavili vam bodo tudi vrt z več kot 200 primerki zdravilnih zelišč in prodajalno z zeliščnimi pripravki.

TIC-zanimivosti-galerija-MinoritskiSamostan1-1091x727
4
Trajanje 12:30 - 13:00

Ogled Čokoladnice Olimje

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov, ki so že pred prvo svetovno vojno delovali na Dunaju. Danes ponujajo široko paleto čokoladnih izdelkov, ki se izdelujejo ročno. Od čokoladnih figur do pralinejev, od čokoladnih tablic in dražejev do raznovrstnih bombonjer, težko boste med izdelki izbrali najljubšega. Na voljo vam bo ogled izdelave z možnostjo nakupa ročno izdelanih pralin.

TIC-zanimivosti-galerija-Cokoladnica1-1091x727
5
Trajanje 13:00 - 14:16

Kosilo

V bližnji restavraciji, domačiji ali na turistični kmetiji si boste privoščili okusno kosilo, da si naberete moči za naslednje podvige, ki vas še čakajo na doživetju.

6
Trajanje 14:00 - 17:30

Kopanje v Termah Olimia (3h)

Otroci bodo navdušeni nad ponudbo v Termah Olimia in 3-urnim kopanjem. Glede na vreme boste izbrali zunanji vodni park Aqualuna ali notranje vodne dogodivščine, ki jih ponuja  Termalija FAMILY FUN. Po zaključku pa se boste polni vtisov in novih doživetij odpravili domov.

TIC-zanimivosti-galerija-TermeOlimia10-1091x727