Una giornata divertente nel Kozjansko per tutta la famiglia

Visita al Castello di Podsreda con pranzo e con un'esibizione per i più piccoli: dar da mangiare ai cervi sullo Jelenov greben; visita della cioccolateria con regalino per i bambini; visita della Capanna della strega; Footgolf presso la fattoria Amon.

Durata 10:00 - 16:00

Siete invitati nel cuore del Kozjansko per una gita interessante di un giorno adatta a tutta la famiglia. Oltre a visitare lo splendido castello, potrete assistere al momento in cui si dà da mangiare ai cervi, potrete deliziarvi nella cioccolateria, e visitare il paese delle fiabe e mettervi alla prova nell'attraente gioco del footgolf, un misto di calcio e golf. Sicuramente trascorrerete momenti indimenticabili.

1
Durata 10:00 - 11:30

LOV NA ZAKLAD NA GRADU PODSREDA

Družinska dogodivščina, ki jo podarjate svoji ali »sosedovi« družini se bo pričela grajsko na gradu Podsreda, kjer boste nekje za kamnitimi zidovi mogočnih grajskih soban iskali pravi zaklad skupaj z grajskim vitezom. Če boste uspešno rešili vse uganke, vas bo tamkajšnje hvaležno kraljestvo seveda nagradilo! Zabava je zagotovljena.

2
Durata 12:00 - 13:00

KOSILO V KOZJANSKEM DVORU

Ker smo prepričani, da bo po lovu na zaklad že pasalo kaj dobrega pojesti, bo družina nadaljevala svoje doživetje iz Podsrede proti kraju Kozje, kjer se boste okrepili s kosilom v Kozjanskem dvoru. Dolga tradicija picerije na Kozjanskem, kjer pice, pripravljene iz krušne peči, razvajajo ljubitelje te slastne jedi, je v povsem novi preobleki. Ponujajo tudi različne vegeterijanske in veganske jedi.

3
Durata 13:30 - 14:00

OGLED ČOKOLADNICE + SLADKO DARILCE ZA OTROKE

Okrepčani junaki družine bodo/boste svoj izlet nadaljevali v Podčetrtek v čokoladnico Olimje. Njihova zgodovina sega celo v čas pred prvo svetovno vojno, ko so čokolado izdelovali njihovi pradedje, danes pa v čokoladnici ponujajo široko paleto ročno izdelanih čokoladnih figur, pralinejev, čokoladnih tablic in dražejev in raznovrstnih bombonjer. Vsej družini bo na voljo ogled izdelave čokolad z možnostjo nakupa čokoladnih mojstrovin, otroci bodo tudi obdarjeni s čokoladnim darilcem.

4
Durata 14:00 - 15:00

OGLED KOČE PRI ČAROVNICI V DEŽELI PRAVLJIC IN DOMIŠLJIJE + DARILCE ZA OTROKE

Po sladkanju bo družina nadaljevala svoj izlet kilometer naprej od samostana Olimje, kjer  se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije in kjer bodo tako mali, kot veliki obiskovalci vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like. Na sprehodu skozi gozd bo družino spremljalo žvrgolenje ptic, morda boste srečali tudi veveričko ali kakšno drugo gozdno žival. Da bo vse skupaj še bolj pravljično bodo otroci domov odnesli tudi majhno pozornost za spomin na obisk Dežele pravljic in domišljije v Podčetrtku.

5
Durata 15:00 - 16:00

OGLED PLANETARIJA

Za piko na i bo družina za konec obiskala še planetarij, ki je edinstveno doživetje za vse generacije. V 40 minutnem potovanju vas bomo popeljali po našem Osončju. Podrobneje boste spoznali našo Galaksijo, kjer se nahajamo, letne čase in gibanje naše Zemlje znotraj Osončja. Opazovali boste tudi vzhajanje sonca in ugotavljali, ali res vsako jutro vzide na vzhodu. Družina bo/boste v planetariju doživeli tudi nočno nebo z najbolj prepoznavnimi ozvezdji našega neba, kjer se skrivajo grški junaki iz znane grške mitologije. Od našega nočnega neba in raziskovanja Osončja vas bomo v planetariju zapeljali še vse do konca širnega vesolja kjer se rojevajo tudi nove zvezde. Pogled v vesolje je pogled v preteklost in vse to bo družina za popoln konec družinskega izleta doživela v planetariju Odiseja v Podčetrtku.