OBSOTELJE IN KOZJANSKO DALEČ STRAN PO ZELENI PAKET

OGLED MINORITSKEGA SAMOSTANA OLIMJE – KOSILO NA JELENOVEM GREBENU - OGLED IN DEGUSTACIJA HIŠE VIN EMINO – KOPANJE V TERMALIJI RELAX (3H) – VEČERJA V RESTAVRACIJI AMON

Dauer 12:00 - 20:30

Vabljeni DALEČ STRAN »PO ZELENO«, kjer vas bodo očarali neokrnjena narava, ekološka ponudba, vrhunska vina, kulinarični presežki in nepozabno razvajanje v Wellnessu Termalija. Je v enem dnevu sploh mogoče doživeti še več?

1
Dauer 12:00 - 13:00

Ogled samostana Olimje in degustacija Patrovih kapljic

V majhni vasici Olimje leži v zavetju gore Rudnice prepoznaven Minoritski samostan Olimje. Nekoč prelep dvorec, nekdaj last grofov Attems, je danes samostan, kjer prebivajo manjši bratje sv. Frančiška - minoriti. Ogledali si boste tudi veličastno cerkev Marijinega Vnebovzetja, eno najlepših baročnih umetnin v naši domovini, ki stoji poleg samostana. V zavetju samostana se skriva tudi neprecenljiva umetnina - stara samostanska lekarna s freskami. Predstavili vam bodo tudi vrt z več kot 200 primerki zdravilnih zelišč in prodajalno z zeliščnimi pripravki, kjer boste spoznali njihove zdravilne čaje in degustirali Patrove kapljice.

2
Dauer 13:00 - 14:30

Kosilo na Jelenovem grebenu

Na domačiji Jelenov greben ne manjka vznemirljivih doživetij na vsakem koraku, toda hranjenje jelenov je verjetno tista posebnost, ki je drugje ne morete doživeti in vam bo za vedno ostala v spominu. Za posebno kulinarično doživetje pa bodo poskrbeli z okusnim domačim kosilom.

Jelenov greben

3
Dauer 14:30 - 16:00

Ogled Hiše vin Emino

Štajerski vinorodni okoliš se ne more pohvaliti z visokimi gorami in morjem, premore pa iskrive in vesele ljudi, ki nosijo vinsko tradicijo v srcu, vso težo in lepoto tega poklica pa v nasmehu. Vinsko dediščino so nam zaupali naši predniki. Zato jo skrbno spoštujem, cenimo in nadaljujemo. Obsotelje s Kozjanskim je znano po dobroti in pridnosti svojih prebivalcev. Srce in temelj pokrajinske domačnosti je podeželje, ki z vso potrebno ljubeznijo in spoštovanjem do narave zagotavlja kakovost obsoteljskih in kozjanskih dobrot. Ob obsoteljskih in kozjanskih vinsko-turističnih cestah je združeno vse, kar premore naša z vinom rodna zemlja – gradove, muzeje, cerkvice, gostišča, turistične kmetije, termalne izvire, neokrnjeno naravo, obdelane površine in vinograde, ki dajejo pokrajini značilno podobo in njenim ljudem značaj. V Hiši vin Emino vam bodo razkazali vinsko klet in poizkusili boste 4 vzorce buteljčnih vin v spremljavi sirnega trisa z oljem grozdnih pečk.

Hiša vin Emino

4
Dauer 16:00 - 19:00

BADEN IN DER THERME OLIMIA (3 STUNDEN)

Kinder werden von dem Angebot in der Therme Olimia und dem dreistündigen Baden begeistert sein. Vom Wetter abhängig werden Sie den Außenwasserpark Aqualuna oder die Innenwasserabenteuer, die Termalija FAMILY FUN anbietet, wählen. Am Ende des Tages werden Sie viele Eindrücke und neue Erfahrungen mit nach Hause nehmen.

5
Dauer 19:00 - 20:30

Večerja v restavraciji Amon

Po razvajanju v wellnessu vam bo prijala odlična večerja v restavraciji Amon. Družina Amon želi gostom vedno ponuditi najboljše, naj gre za vino, hrano, športne aktivnosti ali nastanitev. Tu se boste umirili in se naužili narave. Za razvajanje vseh čutov bodo poskrbeli v restavraciji s pristno domačo večerjo, Amonova kmetija je namreč dobitnik certifikata za ekološko kmetovanje, zato kuharji dobivajo surovine kar z domačega vrta.

Amon Olimje

Kontakt

T: +386 (0)3 810 90 13
E: info@visitpodcetrtek.com

GRÜNE LEITLINIEN FÜR ERLEBNISSE

Nachhaltiges Reisen bedeutet, in allen Aspekten des Reisens intelligentere Entscheidungen zu treffen.
Es geht darum, die Art des Reisens zu wählen, die umweltfreundlich sein soll, sei es durch den Ausgleich von CO2-Emissionen,
die Reduzierung von Abfall, die Übernachtung in umweltfreundlichen Unterkünften oder den Einkauf vor Ort und die Unterstützung der Gemeinschaft.
Auch bei unseren Erlebnissen legen wir Wert auf Nachhaltigkeit, daher bitten wir Sie, liebe Besucher, auch die folgenden Richtlinien zu beachten:

MÜLL TRENNEN UND WASSER SPAREN

Sowohl am Zielort als auch bei jedem Anbieter gibt es Behälter zur ordnungsgemäßen Mülltrennung.
Wir fördern den sparsamen Umgang mit Wasser, sei es beim Händewaschen, Duschen etc.

VERWENDEN SIE WIEDERVERWENDBARE DINGE

Wir fördern den sparsamen Umgang mit Wasser, sei es beim Händewaschen, Duschen usw.
Da das Wasser am Zielort jedoch trinkbar ist, können Sie auf den Kauf von Wasser in Flaschen verzichten.

REDUZIEREN SIE IHREN CO2-FUSSABDRUCK

Wir fördern umweltfreundliches Reisen – Sie können mit der Bahn oder dem Bus ins Zentrum Ihres Reiseziels gelangen.
Nach dem Ziel können Sie beliebte Sehenswürdigkeiten auch mit dem Fahrrad erreichen.

LOKAL KAUFEN

Der Kauf regionaler Produkte wirkt sich sowohl wirtschaftlich als auch ökologisch positiv aus.
Denn je kürzer die Distanz, die die Produkte zurücklegen, desto geringer ist der CO2-Fußabdruck.
Es kommt auch den lokalen Gemeinschaften zugute, insbesondere in ländlichen Gebieten.

Von jedem verkauften Erlebnis stellen wir 1 Euro zur Verfügung,
um Anbieter unseres Reiseziels zu ermutigen und mitzufinanzieren, in
nachhaltige Zertifizierungssysteme aufgenommen zu werden.