PODČETRTEK PENZION NATURA AMON

Začutite sožitje z naravo, ki vam bo zbistrilo čute in umirilo um.

Rustikalen videz, ekološka hrana in domače recepture

Za razvajanje vseh čutov se na kulinarično popotovanje odpravite na domačijo Amon. Opremljena je v rustikalnem stilu vinske kleti, oprema pa je iz vinogradniške in vinarske dediščine. Ponujajo hrano po starih domačih recepturah, velik poudarek pa dajejo na pripravo zdravih, ekoloških jedi. Amonova kmetija je dobitnik certifikata za ekološko kmetovanje, zato kuharji dobivajo surovine z domačega vrta, domače proizvode pa lahko kupite v njihovi trgovinici Pri babici.

Hrana, ki je pripravljena v njihovi kuhinji je strogo sezonska, jedi pa so pripravljene po starih tradicionalnih receptih. Znani so po domači gobovi juhi in prežganki, izjemno okusne pa so tudi njihove domače paštete in suhomesnati izdelki. Njihova posebnost, ki jo morate poskusiti je »vinolada« ki jo pripravljajo iz vina in sadja, prste pa si boste obliznili tudi ob njihovi divjačini, jagnjetini, raci in piščancu, katerim peka na odprtem ognju v krušni peči daje prav poseben okus. Za svoje kulinarične presežke so prejeli številna priznanja in nagrade na kulinaričnih in gostinskih tekmovanjih, med njimi »turistični nagelj« in nagrado Maison de Qualite (hiša kakovosti).

Vodene degustacije izjemnih vin

Družinsko podjetje Amon je najstarejše zasebno vinarsko podjetje v Sloveniji, ki prideluje in polni vrhunska vina šmarsko-virštanjskega podokoliša. Degustacije vin na domačiji  Amon , opremljeni v stilu slovenske vinogradniške dediščine, so vedno nepozabno doživetje. Ponosni so, da vam vedno lahko ponudijo zadnjo letino iz vinarstva Amon kot tudi številna arhivska vina, ki jih imajo na zalogi. Degustacijo lahko spremljajo tudi okusni hladni prigrizki, vsa vina iz njihove ponudbe pa so na voljo tudi v lastni trgovinici Pri babici.

Oglejte si še

Gostišča s prenočišči

PENZION NATURA AMON

Razkošno bivanje v sožitju z naravo vam bo zbistrilo čute in umirilo um.

Preberi več
Od
4,40 €
dalje
Hrana

VINOLADA

Sadni namaz iz vina in gozdnimi sadeži-unikatni izdelek.

Preberi več