Poslovanje v trgovini na spletnem mestu www.visitpodcetrtek.com

Podatki o podjetju

V vlogi prodajalca v spletni trgovini na spletnem mestu www.visitpodcetrtek.com, nastopa Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, GIZ (v nadaljevanju: TIC Podčetrtek), Škofja Gora 1, 3254 Podčetrtek, Slovenija, ID za DDV: SI97430307, matična številka: 146915000.

Telefon: 03 810 90 13
Email: info@visitpodcetrtek.com

Na zgoraj navedenih kontaktih, smo dosegljivi vsak delavni dan (od ponedeljka do petka) med 09.00 in 16.00 uro.

Splošne opredelitve

Nakup je zahtevek za naročilo enega ali več izdelkov preko spletne trgovine s strani uporabnika. Naročanje izdelkov v spletni trgovini na spletni strani www.visitpodcetrtek.com poteka vse dni v tednu, nepretrgoma (24/7), kar pomeni, da lahko opravite svoj nakup kadarkoli. Dostava nakupov, pa se vrši kot opredeljeno v nadaljevanju.

Ob naročanju v spletni trgovini na spletni strani www.visitpodcetrtek.com, boste kot kupec (uporabnik) morali navesti sledeče podatke:

 1. veljaven e-poštni naslov;
 2. ime in priimek;
 3. GSM številko;
 4. naslov za dostavo blaga in izdajo fakture.

Pomembno je, da so navedeni podatki kupca pravilni, popolni in ažurni, saj v nasprotnem primeru nakupa ni mogoče izvesti in bo preklicano.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo tako registrirani člani kot tudi gostje (uporabniki, kupci), ki opravijo hitri nakup in se jim za nakup ni potrebno registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove e-pošte, ter geslo, ki si ga določi sam. Če želi uporabnik naslov e-pošte ali geslo kadarkoli zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

TIC Podčetrtek se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave, 
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini TIC Podčetrtek ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Akcijske cene veljajo vedno za rok, ki je določen v spletni trgovini.

Pridržujemo si pravico do napak ter sprememb v cenah in besedilu.

Nakup, plačilo in menjava

Nakup (naročilo) in cene

Kupoprodajna pogodba med TIC Podčetrtek in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko TIC Podčetrtek kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za TIC Podčetrtek kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku TIC Podčetrtek in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. Kopijo naročila pa prejmejo tudi na svoj e-poštni naslov.

Odstop od pogodbe in zamenjava artiklov

Skladno z določbo 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (strošek pošiljanja).

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Podjetje bo plačilo vrnilo takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 8-ih dneh po prejemu vrnjenega blaga. Zahtevek se v navedenem roku pošlje na e-naslov info@visitpodcetrtek.com.

V kolikor se odločite, da boste kupljeno blago vrnili ali zamenjali, ga pošljete nazaj in poslali vam bomo drug artikel (v primeru menjave). V tem primeru boste morali pokriti strošek pošiljanja pri vračanju pošiljke, kakor tudi strošek ponovnega pošiljanja novega blaga. Uporabnik ne krije sam stroškov pošiljanja v obe smeri v primerih, ko do zamenjave blaga pride zaradi stvarne napake na strani spletne trgovine. Kadar uporabnik želi zamenjati ali vrniti izdelek, lahko to stori preko katerekoli navadne ali hitre pošte na svoje stroške.

Stvarna napaka

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam mora hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Načini plačila

Spletna trgovina TIC Podčetrtek omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe GLS ali Pošte Slovenije,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko spletne trgovine
 • Na prevzemnem mestu TIC Podčetrtek v Podčetrtku (Škofja Gora 1) je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro).

logo wspay Logo Matercard securecodeLogo Verfied by Visa

Logotipi kartic

Stroški pošiljanja in prevzema so podani ob koncu naročila in se obračunavajo glede na težo izbranih izdelkov. Možen pa je tudi osebni prevzem na TIC Podčetrtek. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Dostava

TIC Podčetrtek za dostavo na dom uporablja podjetje Pošta Slovenije d.o.o., katerega običajni delovni čas dostave je vsak delovnik med 08.00 in 16.00 uro.

Ob nedeljah in praznikih se dostava naročenih izdelkov ne izvaja.

Dostava bo opravljena na naslov, ki ga bo v postopku nakupa določi uporabnik.

Cena dostave

Strošek dostave se obračuna glede na težo izbranih artiklov, po veljavnem ceniku Pošte Slovenije d.o.o.

Teža paketa Strošek pošiljanja
Do 500g 3 €
Do 2 kg 5 €
Nad 2 kg do 5 kg 6 €
Nad 5 kg do 10 kg 7 €
Nad 10 kg do 15 kg 8 €
Nad 15 kg do 20 kg 9 €

Strošek dostave, se obračuna v spletni trgovini in je razviden iz kopije o naročilu.

Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13 uro, odpošljem še isti dan. V primeru plačila po povzetju ali s plačilno kartico bodo v skladu s pogoji podjetja Pošta Slovenije d.o.o. dostavljena najkasneje tretji delovni dan od naročila.

Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo po prejetem nakazilu na TRR račun TIC Podčetrtek.

Naročila izvedena med vikendom in prazniki odpravimo naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški veljajo izključno za področje Republike Slovenije.

Zasebnost

TIC Podčetrtek spoštuje zasebnost svojih uporabnikov, ter v okviru tega njihovo/vašo pravico do zaupnosti in zasebnosti osebnih podatkov. Zavezujemo se k varovanju vseh osebnih podatkov, ki jih kot uporabnik posredujete v namen nakupovanja v spletni trgovini in kontaktiranja TIC Podčetrtek. Osebni podatki se posredujejo prostovoljno, obdelujejo in shranjujejo pa se v skladu z zakonsko določenimi pravili. Osebne podatke zbiramo z namenom, da se lahko učinkovito, ažurno ter korektno odzovemo na potrebe potrošnika in vključujejo: kreiranje profila, obdelavo naročila, zagotavljanje dostopa do določenih funkcij spletne trgovine, naročilo na e-novice in registracijo za morebitne, ki jih organizira in so v izvedbi TIC Podčetrtek ter za morebitna sodelovanja v lastnih spletnih raziskavah in forumih o tržnih dejavnostih.

TIC Podčetrtek zagotavlja varnost podatkov, ki jih uporabniki pošiljajo v okviru elektronskih postopkov. Vsak registriran uporabnik ima dostop do svojih osebnih podatkov, ki si jih lahko po želji ažurno ureja; svoje podatke lahko popravlja, spreminja in izbriše v okviru profila, katerega si odpre ob prijavi v spletno trgovino na spletnem mestu www.visitpodcetrtek.si. Podatki uporabnika bodo shranjeni skladno s potrebami za zagotavljanje storitev kot to zahteva zakon. Po koncu tega roka bodo uporabniški podatki izbrisani.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v TIC Podčetrtek je Boštjan Misja, dosegljiv preko elektronske pošte: info@visitpodcetrtek.com.

Kontaktni podatki za podporo uporabnikom

V kolikor boste naleteli pri nakupu na težavo, se lahko obrnete na nas po e-pošti. Naše poslanstvo je zadovoljen kupec, zato bomo storili vse, da bo nakup v spletni trgovini www.visitpodcetrtek.com prijetna izkušnja.

Pišete nam lahko na e-poštni naslov info@visitpodcetrtek.com in potrudili se vam bomo odgovoriti v najkrajšem možnem času.