INVESTICIJE PODČETRTEK

Objavil/a Visit Podčetrtek | 2. 03. 2018 |

V Občini Podčetrtek nikoli ne počivajo. Kljub zimskim mesecem so zaključili s čistilno napravo in kanalizacijskim sistemom pri Sveti Emi, postavili so tri električne polnilnice, dokončno sanirali plaz v Zaborovcu ter podpisali pogodbo za izgradnjo kolesarke v Cmereški Gorci.

V občini Podčetrtek so h koncu pripeljali projekt izgradnje čistilne naprave in kanalizacijskega sistema pri Sveti Emi, prav tako pa so dobili odobreno zaporo ceste Sodna vas–Pristava, kjer so že začeli z izgradnjo pločnika, poleg tega pa je v zaključni fazi tudi državni projekt izgradnje prvega dela kolesarske steze med Imenim in Golobinjekom. Prav tako so v občini Podčetrtek zaključili sanacijo plazu v Zaborovcu in s tem tudi ureditev ceste. Po besedah župana Petra Misje so zelo zadovoljni, da jim je od 200 tisočakov, kolikor je bila vrednost investicije sanacije plazu, uspelo pridobiti približno 160 tisoč evrov iz državnega proračuna. Ob tem Misja dodaja, da imajo na območju Zaborovca oziroma proti Rudnici še en večji plaz, njegovo sanacijo pa načrtujejo v tem letu.

V novembru lani je občina Podčetrtek s podjetjem Anteh, d. o. o., katerega direktor je Andrej Leskovšek, podpisala pogodbo za izgradnjo kolesarske steze v Cmereški Gorci. Gre za prvi del kolesarske steze, ki bo pripomogel k temu, da bodo otroci varneje prihajali in odhajali do vstopne in izstopne postaje avtobusa, poleg tega pa je to začetek večjega projekta kolesarske povezave med občinami Šmarje in Šentjur.

Občina Podčetrtek je bogatejša tudi za tri polnilnice za električna vozila. Potem ko so polnilnici za električna vozila najprej postavili v Termah Olimia, so sedaj tri dodali še na območju občine, in sicer električna polnilnica stoji v Pristavi pri Mestinju, druga pri Večnamenski dvorani Podčetrtek ter tretja na parkirišču pri trgovini Jager. Pri postavitvi električnih polnilnic gre za 17 tisočakov vredno naložbo, ki pa jo je v veliki večini financiral Eko sklad.

Tekst: Karmen Cvirn
rsz_električna_polnilnica

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.