VISOKO PRIZNANJE DESTINACIJI PODČETRTEK

Objavil/a Visit Podčetrtek | 15. 03. 2019 |

V Berlinu je pretekli teden potekala ena najpomembnejših svetovnih turističnih borz, kjer sta občini Podčetrtek in Rogaška Slatina prejeli prestižni priznanji uvrstitve med 25 najboljših v Evropi na področju odgovornega turizma.

Neprofitna organizacija trajnostnega turizma Green Destinations je pretekli teden na podlagi ocene mednarodne žirije nekaterim destinacijam z znakom Slovenia Green na eni najpomembnejših svetovnih turističnih borz ITB Berlin podelila laskava priznanja najboljših na področju trajnostnih praks v okviru priznanj Sustainable Top 100 Destinations. Izbor, ki poteka v sodelovanju z ITB Berlin in drugimi mednarodnimi organizacijami v želji izpostaviti uspešne in inovativne dobre prakse na področju trajnostnega upravljanja destinacij, je Ljubljano izbral za zmagovalko v kategoriji mest Best in Cities z najboljšo trajnostno prakso – Borzo lokalnih živil; Bled je dosegel drugo mesto v kategoriji Best in Europe, žirija pa je Rogaško Slatino, Podčetrtek ter Komen, Idrijo in Koper zaradi njihovih prizadevanj na področju odgovornega turizma uvrstila med 25 najboljših destinacij v Evropi.

»Podčetrtek se že vrsto let trudi biti trajnostna destinacija in v prid tega je priznanje, ki dokazuje, da se znamo trajnostno obnašati. V prihodnosti se bomo potrudili, da bomo na trajnostnem področju naredili še več,« ob prejemu priznanja ni skrival navdušenja župan Podčetrtka Peter Misja.

Tekst: Karmen Cvirn
Berlin 2

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.