100.000 KRAT VEČ VREDNO

Objavil/a Visit Podčetrtek | 31. 05. 2019 |

To je Dobrodelna zgodba. In take imamo najraje. Velikokrat se vprašamo, kaj družbeni mediji pravzaprav doprinesejo k razvoju družbe. Imamo od njih korist ali samo izgubljamo čas?

Ko facebook všečki postanejo družbeno koristni

V Termah Olimia so s svojim večnim in vsem znanim poslanstvom o dobronamernosti in pomoči sočloveku ponovno dokazali, da je dobrota, če le tako želimo, vsepovsod. Da, tudi na Facebooku. V sodelovanju z Malo hišo za otroke na Pilštanju so tako s pomočjo lojalnih sledilcev in termalnih hedonistov s celotnega sveta v zgolj 48 urah zbrali skupaj 1.413 evrov, ki so jih namenili otrokom, potrebnih pomoči, sočutja in ljubezni. 100.000 všečkov so tako proslavili na veličasten način, skupaj z vsemi njimi.

Dobrodošli v Mali hiši

Mala hiša Pilštanj stoji v osrčju Krajinskega parka Kozjansko, le korak stran od termalnega kraljestva Term Olimia. Že na prvi pogled je pravljična. A ko pokukamo v njeno notranjost in se sprehodimo čez teraso na vrt, ugotovimo, da je to najlepša in najbolj srčna pravljica daleč naokoli. V njej prebivajo junaki in junakinje vseh starosti in tisočerih življenjskih zgodb.

Mala hiša je prvi dom zavetja za otroke v Sloveniji s celodnevno oskrbo. Nudi jim vse, česar ne smemo prikrajšati otrokom. Že več kot desetletje si tako Mala hiša prizadeva za lepše, srečnejše in razigrano življenje otrok, ki so se zaradi neurejenih družinskih ali socialnih razmer znašli v stiski. Na leto tako v hiši gostuje preko 200 otrok, v zadnjem desetletju pa so nasmeh na obraz pričarali številnim, starejšim otrokom in včasih tudi njihovim staršem. Vrata so odprta vsakomur in vsak se iz nje vrne srečnejši in srčnejši. Ne samo tisti, ki potrebujejo pomoč, ampak tudi tisti, ki radi pomagamo.

100.000 všečkov = 1413 kovančkov človeške dobrote

Terme Olimia mejnike uspešno podira tudi na družbenih medijih. V mesecu aprilu je tako v Facebook bazen priplavalo tudi 100.000 všečkov. Trendi narekujejo, da je dandanes tudi to potrebno praznovati. In so, ampak čisto po svoje – znotraj vizije in poslanstva Term Olimia in z večno mislijo na družbeno koristnost z blagodejnimi učinki, ki seže tudi izven meja termalnih vrelcev. Tako so zgodbo, ki je na družbenih medijih prepričala že več 100.000 uporabnikov zaznamovali z dobrodelnostjo. Lojalnost sledilcev je bila tako prenesena v družbeno koristno kampanjo, zbrana sredstva pa v celoti namenjena eni najbolj velikosrčnih zgodb v regiji in Sloveniji – Mali hiši Pilštanj.

Kako? Napisali so objavo in ovrednotili njeno delitev. Vsak 'share' je pomenil 1 evro. Nabiranje kovančkov (oz. delitev) je trajalo cel vikend. Ob koncu se je nabralo kar 1413 delitev in prav toliko evrov so namenili otrokom iz Male hiše. Ob predaji bona nam je predsednica društva Materina dušica in idejna vodja projekta Mala hiša, Ada Požeg, zaupala: »Naš program brezplačnih taborov iz nepopolnih, socialno šibkih družin izvajamo že 14. leto. In brez dobrih ljudi, kot so tudi v Termah Olimia, ne bi deloval v takšnem obsegu in toliko let. Neizmerno smo hvaležni za pomoč, sredstva bomo porabili za nakup hrane, nafte, peletov za ogrevanje, zavarovanje otrok in v juliju bomo otroke odpeljali na morje.« Ponosni kot še nikoli so tako ob koncu kampanje nazdravili k boljšemu življenju tistih, na katerih svet stoji in tistih, ki jim ni vedno postlano z rožicami. (RN)

Tekst in foto: Karmen Cvirn

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.