PODČETRTEK - NAJVEČJI BISER

Objavil/a Visit Podčetrtek | 5. 07. 2019 |

Revija Moje finance je že četrto leto izbirala 30 turistično najbolj vročih občin. Največji turistični biser je Bled, Podčetrtek pa se je uvrstil na 5. mesto.

Revija Moje finance je letos že četrto leto izbirala 30 turistično najbolj vročih občin. Lestvico so oblikovali tako, da so število prihodov, prenočitev, pobranih turističnih taks in še nekaterih drugih turističnih kazalnikov preračunali na občana. Največji turistični biser je postal Bled, sledila sta mu Bohinj in Bovec, na četrtem mestu je pristala Kranjska Gora, na peto mesto pa se je uvrstil Podčetrtek, kjer je v preteklem letu prenočilo 120 tisoč gostov.

Na doseženo uvrstitev so v Podčetrtku seveda ponosni. Po besedah direktorja Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli Kozje, GIZ Boštjana Misje Podčetrtek iz leta v leto raste. »Glede na to, da je pri ocenjevanju vključenih veliko kriterijev, ki se ne nanašajo zgolj na turizem, dokazujemo, da je sodelovanje v naši občini dobro, tako med turističnim gospodarstvom, občino in vsemi ostalimi segmenti,« je ob razglasitvi dejal Misja ter v nadaljevanju izpostavil, da se na njihovi destinaciji veliko dogaja: »Turizem Podčetrtek se je prijavil na razpis Slovenske turistične organizacije za destinacijo odličnosti, kjer je tema Turizem dobrega počutja, prav tako končujemo prijavo Slovenia green za tri občine, poleg tega smo veliko vložili tudi v digitalizacijo, še posebej pa veseli dejstvo, da se je sprejela skupna strategija treh občin.« Boštjan Misja je še izpostavil, da se v Podčetrtku v času poletnih mesecev ne bo počivalo, saj se ponovno obeta Poletje v Podčetrtku oziroma Poletje na destinaciji, saj dogajanje ne bo locirano zgolj na Podčetrtek, ampak tudi na občini Bistrica ob Sotli in Kozje. Obeta se tudi nekaj novosti, in sicer se bo v septembru odvil dan turizma, kjer bodo glede na nominacije razglasili najboljše turistične delavce na destinaciji, s čimer si želijo spodbujati tovrstne poklice in jim izkazati spoštovanje.

Tekst: Karmen Cvirn

rsz_podčetrtek-5največji_biser

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.