OBNOVITEV CESTNEGA ODSEKA V ŠKOFJI GORI

Objavil/a Visit Podčetrtek | 30. 08. 2019 |

Občina Podčetrtek vseskozi veliko vlaga v cestno infrastrukturo, vendar zaradi obilice dela vseh obnovljenih in urejenih cest uradno ne predajajo svojemu namenu. Uradno pa so v sklo-pu Lovrenčevega namenu predali 700 metrov dolg cestni odsek skozi Škofjo Goro.

V sklopu obhajanja farnega praznika svetega Lovrenca, mašnega bogoslužja in 20-letnice maševanja župnika Jožefa Rogača, so po sveti maši pripravili uradno odprtje prenovljenega cestnega odseka skozi Škofjo Goro.

»Čeprav imamo v občini izjemno veliko pridobitev, jih izjemno malo uradno predajamo namenu, saj velikokrat ni časa, danes pa smo se odločili, da cestni odsek v izmeri 700 metrov, ki poteka mimo cerkve svetega Lovrenca, v sklopu farnega praznika uradno odpremo. V sklopu obnovitvenih del na cestni infrastrukturi smo v občinskem proračunu namenili 240 tisoč evrov, obnova cestnega odseka v Škofjo Goro v izmeri 700 metrov je stara dobrih 70 tisočakov, izvedlo pa ga je podjetje Asfalti Ptuj ter Boštjan Škorc s. p.,« je dejal župan Podčetrtka Peter Misja, ki je ob tem izpostavil, da s številnimi obnovitvami in ureditvami cest vsakoletno poskrbijo za štiri do pet km obnovljenih tovrstnih cestnih odsekov. Prav tako je poudaril, da je občina že sprejela sklep o ureditvi ceste v Sodni vasi, ki bo razbremenila nivojski prehod, prav tako pa je izpostavil veliko del na cestni in kolesarski infrastrukturi ter pa tudi na šolskih objektih, saj je v občini Podčetrtek čedalje več otrok. Nove pridobitve se je veselil tudi predsednik Krajevne skupnosti (KS) Podčetrtek Urban Videtič, ki se je zahvalil županu, občinski upravi in svetnikom, ki so omogočili ureditev ceste, ki je zelo pomembna obvozna cesta v času prireditev, ko je cesta skozi Podčetrtek zaprta.

V nadaljevanju je pred blagoslovom spregovoril tudi dekan in domači župnik Jožef Rogač, ki se je skupaj s farani in občani veselil nove, zelo potrebne pridobitve. Po blagoslovu je sledil prerez traku ob zvokih Godbe na pihala Svetina, dogajanje pa se je preselilo na cerkveno dvorišče, kjer je druženje ob dobrotah, za katere so poskrbeli člani Župnijskega pastoralnega sveta, potekalo do popoldneva.

Tekst in foto: Karmen Cvirn
rsz_cesta_Škofja_gora_3

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.