HOSTEL GABRONKA URADNO PREVZELI MLADI

Objavil/a Visit Podčetrtek | 25. 05. 2020 |

Mladi v Bistrici ob Sotli so na novo urejen hostel Gabronka na slovesnosti ob koncu tedna pre-vzeli v upravljanje. V zadnjem letu so, po obnovi objekta s strani občine, mladi vanj vložili ogromno prostovoljnega dela in ga uredili, izvajajo tudi solidarnostni projekt 'čudežni vrt', v ka-terem urejajo okolico.

»Leta 2010 so se zidovi Gabronke rušili, s strehe so rasla drevesa, z oken trava,« se spominja nastopa prvega mandata župan Franjo Debelak, ki ga na mizi, pravi, čakal rušitveni načrt. Sam je zagovarjal obnovo, leta 2013 je občina pridobila 180.000 evropskih sredstev za ureditev objekta, še okoli 15.000 je občina dodala za končno opremo in ureditev. Pogodbo o upravljanju sta podpisala župan Franjo Debelak in predsednica Mladinskega društva (MD) Bistrica ob Sotli Jana Tavčar, s čimer je društvo prevzelo vodenje nastanitvenih kapacitet, kuhinje in jedilnice hostla.

Dobro leto nazaj se je pridružilo še MD Bistrica ob Sotli in pomagalo pri dokončnih ureditvah objekta. Predstavnika društva Adrijana Čede in Andrej Černelč sta predstavila potek obnove in načrte. V galeriji je bilo že kar nekaj razstav, trenutno so razstavljena dela prostovoljke iz Francije Chloe Garcia. Kot je povedala Tavčarjeva, so prevzema hostla zelo veseli, v sobah z dvajsetimi ležišči je poskusno prespalo že nekaj gostov in njihovi odzivi so bili odlični, je poudarila.

Za kulturno popestritev otvoritve in prevzema hostla so poskrbele članice Vokalne skupine La Vita, povezovala jo je Janja Kunej, na otvoritvi so pripravili tudi t. i. mizo (na)branih dobrot, ki predstavlja nekatere lokalne pridelovalce, k sodelovanju so jih povabili v okviru evropskega tedna mladih. (S. V.)

Tekst: Karmen Cvirnrsz_hostel2rsz_hostel6

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.