TERME OLIMIA PREJELE TRAJNOSTI ZNAK GREEN KEY

Objavil/a TIC Podcetrtek | 1. 08. 2022 |

Green key zdaj v Termah Olimia

ZELENI KLJUČ

V Termah Olimia se zavedajo pomena varovanja narave in si v skladu s tem prizadevajo za ohranjanje zdravega in čistega okolja. Varčno ravnanje jih usmerja k zastavljenemu cilju: ohraniti naravno okolje, ki plemeniti našo ponudbo. Njihova prednost je v tem, da vse okoljske vidike na celovit način vključujejo na eni strani v obstoječe procese, na drugi pa v razvojne in investicijske projekte.

TRAJNOSTNI ZNAK ZELENI KLJUČ

V letu 2022 so pridobili trajnostni znak Zeleni ključ, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Pridobljen standard pomeni zavezanost podjetja k spoštovanju strogih kriterijev, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. 

ZELENI KLJUČ ODPIRA VRATA LEPŠE PRIHODNOSTI

Trajnostno delovanje podjetja je moč videti v naslednjih prizadevanjih:

  1. Imajo varčne straniščne splakovalnike in upravljajo pretok vode v hotelskih objektih.
  2. Zelene površine zalivajo z zavrženo bazensko vodo.
  3. Vgrajujejo varčne pomivalne in pralne stroje.
  4. Spremljajo količine odvržene hrane in odpadkov.
  5. Uporabljajo biorazgradljivo ali stekleno embalažo.

EMISIJE < TERME OLIMIA

V letu 2021 so celovito obnovili in razširili kotlovnico na biomaso. Investicija  prinaša nižje stroške na področju zagotavljanja toplotne energije po objektih termalnega kompleksa, hkrati pa zmanjšujejo emisije in negativni vpliv tako na naselja v okolici kot na sam turistični kompleks.

TERME OLIMIA – DOM VSEH, KI NAM JE MAR

Trudijo se, da s svojim delovanjem na vsakem koraku pokažejo naravi, da so na njeni strani. Vozni park električnih vozil, sistem pametnih sob, nakup živil v rifuznih pakiranjih … Bodite na njeni strani tudi vi! Poskrbite, da v času svojega oddiha pokažete spoštovanje do nje, izposodite si kolo, privoščite počitek tudi svojemu avtomobilu. Narava nam bo hvaležna!

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.