NAZAJ K DRUŽINSKEMU VESELJU

Trajanje 10:00 - 16:00

Podajte se na lov na zaklad, specite kekse za celotno družino, za piko na i pa si privoščite še en slasten frozi sladoled.

1
Trajanje 10:00 - 12:00

Lov na zaklad na gradu Podsreda

SODELOVANJE V GRAJSKI PUSTOLOVŠČINI

Obiščite grad Podsreda kadarkoli v odpiralnem času, predhodna najava ni potrebna, in sodelujte v pustolovščini Lov na zaklad na gradu Podsreda. Vstopnice za sodelovanje kupite v info-centru na gradu (vstopnina za grad je všteta v ceno igre).

Vaša grajska pustolovščina se bo začela na dvorišču gradu Podsreda, kjer boste prejeli napotke grajskega osebja in se podali na samostojno raziskovanje gradu. Za popolno grajsko doživetje boste obiskali vse prostore gradu, od grajske ječe in kuhinje od grajskega podstrešja, kjer domujejo netopirji, do tistega prostora »kamor gre še cesar peš« ...

Hkrati pa boste v okviru pustolovščine Lov na zaklad sledili navodilom na zemljevidu ter v različnih grajskih prostorih odkrivali skrite namige, ki bodo vodili do naslednjega skrivališča z namigom in tako vse do konca. Ko boste zbrali vse namige in sestavili rešitev uganke ter razkrili skrivnost, ki bo odrešila kraljestvo, vas bo hvaležno kraljestvo nagradilo z lepo pa tudi slastno nagrado.

2
Trajanje 12:00 - 14:00

Risanje na medenjake v Kukovičičevem mlinu

Narava, mir, žuborenje vode in počasno klopotanje tak- tak, tak-tak, tak-tak. Takšna milina je v dolini reke Bistrice, kjer boste lahko slišali enega redkih delujočih mlinov na vodo v Sloveniji. Spoznali boste, kako so nekoč mleli žito, z gospodarico pa boste zstvarili čudovite piškote, ki jih boste po lastnem navdihu okrasili.

3
Trajanje 14:00 - 16:00

Ogled Kmetije Sinkovič s pokušino znanega Frozija

Iz domačega kakovostnega mleka, ki mu ni nič dodano in nič odvzeto, so poleg ostalih mlečnih izdelkov ustvarili čudovit kremen zamrnjen jogurt, ki vas bo osvežil ob vročih poletnih dneh. Poleg različnih okusov frozija, imate na voljo tudi možnost degustacije domačih sirov, namazov, skute ter jogurtov.