SMISEL ŽIVLJENJA JE … DOŽIVETI ČIM VEČ. IN NAJLEPŠE NOTE DOŽIVETIJ ODZVANJAJO MED GRIČI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA. DOVOLITE JIM, DA ZA VAS ZAIGRAJO MELODIJO NEPOZABNIH SPOMINOV, KI BODO OGRELI SRCE.

NAZAJ K LJUDEM

Trajanje 13:00 - 15:00

Pristno in prvinsko. Iskreno in gostoljubno. Spoznajte domačine in njihove zgodbe, s katerimi razvajajo slehernega turista!

1
Trajanje 13:00 - 14:00

Ogled Kukovičičevega mlina z degustacijo

Vse, ki vas zanima kako iz žita nastane moka, bo navdušila gospa Maja, ki vam bo v Kukovičičevem mlinu prikazala postopek mletja moke na kamne. Je eden redkih delujočih mlinov na vodo v Sloveniji, ki bogato družinsko tradicijo uspešno povezuje s sodobnimi načini pridelave. Na ekološki kmetiji Kukovičič vam bodo ponudili voden ogled in degustacijo domačih izdelkov. Domov boste odnesli sveže mleto moko in zeliščni namaz, ki ga boste izdelali kar sami, ter z nasmehom na obrazu.

2
Trajanje 14:00 - 15:00

Ogled čebelarstva Kozmus s sladko degustacijo

Sprejel vas bo dr. Peter Kozmus, podpredsednik svetovne čebelarske organizacije in strokovnjak za čebelarstvo, ki se tudi poklicno ukvarja z varovanjem kranjske sivke, boste začutili spoštovanje in ljubezen do teh nadvse pomembnih malih bitij, ki so vse bolj ogrožene. Razkazal vam bo čebelnjak, predstavil vlogo čebelarja, razložil zakaj so čebele ogrožene in kaj lahko vsi skupaj naredimo, da jim bo v prihodnje bolje. Odgovoril vam bo na vprašanja glede čebeljih pridelkov, tehnologije čebelarjenja, vzreje matic ... Na koncu boste degustirali različne vrste medu čebelarstva Kozmus s pirinim kruhom. Možen je tudi nakup domačih izdelkov.Čebelarstvo Kozmus

ZELENI NAPOTKI ZA DOŽIVETJA

Trajnostna potovanja pomenijo pametnejše odločitve v vseh vidikih potovanja. Gre za izbiro načinov potovanja, s katerimi želimo biti okolju prijazni, naj bo to z izravnavo emisij CO2, zmanjšanjem odpadkov, bivanjem v okolju prijaznih nastanitvah ali lokalnim nakupovanjem in podpiranjem skupnosti.

Trajnost prav tako poudarjamo v naših doživetjih, zato tudi vas, drage obiskovalce nagovarjamo, da sledite naslednjim smernicam:

Ločujte odpadke in varčujte z vodo

Tako na destinaciji kot pri vsakem ponudniku so nameščeni koši za ustrezno ločevanje odpadkov. Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd.

Uporabite stvari za večkratno uporabo

Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd. Ker pa je voda na destinaciji pitna, se lahko izognete kupovanju vode v plastenkah.

Zmanjšajte svoj ogljični odtis

Spodbujamo zelena potovanja - v center destinacije se lahko pripeljete z vlakom, avtobusom. Po destinaciji lahko do priljubljenih točk ogleda pridete tudi s kolesom.

Kupujte lokalno

Nakup lokalnih pridelkov ustvarja pozitiven učinek tako na gospodarskem kot okoljskem področju. Kajti manjšo razdaljo, ki jo prevozijo izdelki, manjši je ogljični odtis. Prav tako koristi lokalnim skupnostim, zlasti na podeželju.

 

Od vsakega prodanega doživetja 1 euro namenimo za spodbujanje in sofinanciranje ponudnikov turistične destinacije k vključitvi v sisteme trajnostnih certifikatov.