SMISEL ŽIVLJENJA JE … DOŽIVETI ČIM VEČ. IN NAJLEPŠE NOTE DOŽIVETIJ ODZVANJAJO MED GRIČI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA. DOVOLITE JIM, DA ZA VAS ZAIGRAJO MELODIJO NEPOZABNIH SPOMINOV, KI BODO OGRELI SRCE.

VEČ KOT ZGOLJ PIVO

Trajanje 12:30 - 12:30

Pivska degustacija kot pridih lokalnega. Pivovarji s svojim zelenim zlatom navdušujejo ljubitelje domačega in potrjujejo, da je pri nas pivo več kot zgolj pijača.

1
Trajanje 12:30 - 14:00

Kosilo v Gostišču Lipa

Kam se boste odpravil na okusno kosilo s pridihom lokalnih kulinaričnih posebnosti je odvisno od tega, kje boste preživeli predhodne tri ure. Ali bo to nepozabno kulinarično razvajanje v Gostišču Lipa ali pri katerem od turističnih ponudnikov v Olimju? Vsekakor bo navdušujoče.

 

2
Trajanje 11:30 - 12:30

Degustacija 4 vrst piv pri Halerju

Slovenci smo menda veliki ljubitelji piva in zasedamo deveto mesto v Evropi po popitem pivu na prebivalca, zato ne preseneča dejstvo, da imamo v Sloveniji že skoraj 100 malih pivovarn.

Ena izmed teh je tudi Pivovarna Haler, nedaleč stran od centra Podčetrtka , kjer v lastni pivovarni varijo svetlo in temno pivo, še posebej pa so ponosni na naravno kvašeno pivo Haler, ki je zvarjeno po nemškem – starograjskem receptu.

Na degustaciji boste deležni različnih okusov piva, kot so; svetlo, temno, zeleno pivo citra ter mešano pivo. Piva s katerimi boste vlažili grlo v priznani pivovarni so izdelana iz slovenskega hmelja, ki ga pridelujejo v Savinjski dolini. Uporabljata se tipa aurora in golding. Ob degustaciji 4 različnih piv vam bodo postregli tudi z gurmanskim narezkom.

ZELENI NAPOTKI ZA DOŽIVETJA

Trajnostna potovanja pomenijo pametnejše odločitve v vseh vidikih potovanja. Gre za izbiro načinov potovanja, s katerimi želimo biti okolju prijazni, naj bo to z izravnavo emisij CO2, zmanjšanjem odpadkov, bivanjem v okolju prijaznih nastanitvah ali lokalnim nakupovanjem in podpiranjem skupnosti.

Trajnost prav tako poudarjamo v naših doživetjih, zato tudi vas, drage obiskovalce nagovarjamo, da sledite naslednjim smernicam:

Ločujte odpadke in varčujte z vodo

Tako na destinaciji kot pri vsakem ponudniku so nameščeni koši za ustrezno ločevanje odpadkov. Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd.

Uporabite stvari za večkratno uporabo

Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd. Ker pa je voda na destinaciji pitna, se lahko izognete kupovanju vode v plastenkah.

Zmanjšajte svoj ogljični odtis

Spodbujamo zelena potovanja - v center destinacije se lahko pripeljete z vlakom, avtobusom. Po destinaciji lahko do priljubljenih točk ogleda pridete tudi s kolesom.

Kupujte lokalno

Nakup lokalnih pridelkov ustvarja pozitiven učinek tako na gospodarskem kot okoljskem področju. Kajti manjšo razdaljo, ki jo prevozijo izdelki, manjši je ogljični odtis. Prav tako koristi lokalnim skupnostim, zlasti na podeželju.

 

Od vsakega prodanega doživetja 1 euro namenimo za spodbujanje in sofinanciranje ponudnikov turistične destinacije k vključitvi v sisteme trajnostnih certifikatov.