SMISEL ŽIVLJENJA JE … DOŽIVETI ČIM VEČ. IN NAJLEPŠE NOTE DOŽIVETIJ ODZVANJAJO MED GRIČI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA. DOVOLITE JIM, DA ZA VAS ZAIGRAJO MELODIJO NEPOZABNIH SPOMINOV, KI BODO OGRELI SRCE.

SOBA POBEGA SLAT'NA

Rogaška Slatina

Trajanje 15:00 - 16:00

Ena in edina – SOBA POBEGA v zdraviliški Slat`ni! Vabimo vas, da doživite nepozabno urico in se preizkusite v reševanju izzivov. Pot na prostost je mogoča le, če boste dovolj spretni v reševanju zank in ugank na temo lokalnih znamenitostih.

1
Trajanje 15:00 - 16:00

Soba pobega Slat'na

Preživljate počitnice na Kozjanskem in odkrivate njegove lokalne posebnosti? Ste par, družina ali skupina, ki si želi popestritve? Vabljeni v sobo pobega, da si začinite dan! Kako zadeva deluje? Mi vas zaklenemo v sobo, vi pa uporabite, kar tam najdete, da razvozlate zanke, ki temeljijo na lokalnih znamenitostih – mineralni vodi in steklu, in pravočasno odkleneta vrata ter pobegnete na prostost. Boste zmogli? Si upate?

»Pozno v noč sem ravno zaključevala delo v Steklarni. Ugašala sem luči in zaslišala zvok razbitega stekla. Prižgal se je alarm in brez razmišljanja sem začela teči.«  Tako se začne zgodba, ki vas bo posrkala vase. Vabljeni, da v 60 minutah skupaj s svojo ekipo odkrijete njen zaključek. Več informacij na www.pobegni.si, termin obiska pa si lahko rezervirate tudi na info@pobegni.si

TRAJANJE: 60 minut

CENA: 50 € na skupino

ZELENI NAPOTKI ZA DOŽIVETJA

Trajnostna potovanja pomenijo pametnejše odločitve v vseh vidikih potovanja. Gre za izbiro načinov potovanja, s katerimi želimo biti okolju prijazni, naj bo to z izravnavo emisij CO2, zmanjšanjem odpadkov, bivanjem v okolju prijaznih nastanitvah ali lokalnim nakupovanjem in podpiranjem skupnosti.

Trajnost prav tako poudarjamo v naših doživetjih, zato tudi vas, drage obiskovalce nagovarjamo, da sledite naslednjim smernicam:

Ločujte odpadke in varčujte z vodo

Tako na destinaciji kot pri vsakem ponudniku so nameščeni koši za ustrezno ločevanje odpadkov. Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd.

Uporabite stvari za večkratno uporabo

Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd. Ker pa je voda na destinaciji pitna, se lahko izognete kupovanju vode v plastenkah.

Zmanjšajte svoj ogljični odtis

Spodbujamo zelena potovanja - v center destinacije se lahko pripeljete z vlakom, avtobusom. Po destinaciji lahko do priljubljenih točk ogleda pridete tudi s kolesom.

Kupujte lokalno

Nakup lokalnih pridelkov ustvarja pozitiven učinek tako na gospodarskem kot okoljskem področju. Kajti manjšo razdaljo, ki jo prevozijo izdelki, manjši je ogljični odtis. Prav tako koristi lokalnim skupnostim, zlasti na podeželju.

 

Od vsakega prodanega doživetja 1 euro namenimo za spodbujanje in sofinanciranje ponudnikov turistične destinacije k vključitvi v sisteme trajnostnih certifikatov.