TRADICIONALNO - DIGITALNA IZKUŠNJA V CENTRU ZA PROMOCIJO VIN, KULTURE IN TURIZMA

Kozjansko

Trajanje 13:00 - 15:00

Podajte se na razburljivo popotovanje v več kot 500 let starem objektu Banovina, ki je danes preurejen v sodoben Center za promocijo vin, kulture in turizma, obeta preplet tradicije in najsodobnejših tehnologij.

1
Trajanje 13:00 - 15:00

Tradicionalno - digitalna izkušnja v centru za promocijo vin, kulture in turizma

Postanek nad vinogradi, v več kot 500 let starem objektu Banovina, ki je danes preurejen v sodoben Center za promocijo vin, kulture in turizma, obeta preplet tradicije in najsodobnejših tehnologij.

Ne pričakujte bogatih pogrinjkov, kristalnih kozarcev in arhivskih vin. Pričakujte domač narezek, preprost vinski kozarec, iz katerega dnevno pijejo tudi domačini in najboljša vina zadnjih letnikov iz okoliških vinogradov. Pripravite se na popolno izkušnjo resničnega, vsakdanjega dne na Virštanju, z lokalnimi vinarji, ki bodo eno-gastronomsko doživetje naredili vredno petih zvezdic. S pomočjo najsodobnejše multimedije boste videli vinograde zeleneti, trto roditi, pobirali grozdje, vonjali mošt in skozi virtualno resničnost spoznali štiri letne čase vinograda.

Doživetje sestavljajo vodeno spoznavanje zgodovine razvoja vinogradništva in vinarstva na Virštanju, digitalno – virtualna izkušnja štirih letnih časov v vinogradu in kleti, vodena eno-gastronomska degustacija najboljših vin lokalnih vinarjev in lokalne kulinarike, spominek na popoln dan.