SMISEL ŽIVLJENJA JE … DOŽIVETI ČIM VEČ. IN NAJLEPŠE NOTE DOŽIVETIJ ODZVANJAJO MED GRIČI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA. DOVOLITE JIM, DA ZA VAS ZAIGRAJO MELODIJO NEPOZABNIH SPOMINOV, KI BODO OGRELI SRCE.

TROJNO DOŽIVETJE V BISTRICI OB SOTLI

Trajanje 09:30 - 12:30

Prepustite se edinstvenem doživetju! Najprej občutite adrenalin med sreljanjem glinastih golobov. Nato odkrijte čarobnost kovaške obrt v tradicjonalni delavnici in si oglejte potek dela. Zaključite dan z obiskom vinske kleti, kjer boste uživali v degustaciji vrhunskih vin. Popoln dan poln vznemirjanja, ustvarjalnosti in gurmanskih užitkov!

 

1
Trajanje 09:30 - 10:30

Streljanje glinastih golobov

Ne glede na to, ali ste popoln začetnik ali izkušen strelec, Strelišče Kunšperk, ki se nahaja v Bistrici ob Sotli, ponuja nekaj posebnega za vskogar. Prijazno osebje bo poskrbelo, da bo vaša izkušnja varna, poučna in zabavna. Doživite adrenalinsko vdušje ter zadovoljstvo ob uspešno zadetih glinastih golobih. 

 

2
Trajanje 10:30 - 11:30

Ogled muzeja kovaštva

Popotovanje v svet kovaštva, kjer boste odkrili čar in zgodovino starodavne obrti. Ogled kovačnice in kovaškega muzeja vam bo razkril bogato zgodovino in tradicionalne metode, ki so jih kovači uporabljali skozi stoletja. Kovač vas bo popeljal skozi emonstracijo kovaških postopkov, ki se izvaja na originalnih še delujočih strojih in orodjih. Imeli boste tudi priložnost se preizkusiti v ustvarjanju iz kovine. Ob zaključki boste imeli tudi možnost nakupa unikatnih spominkov.

3
Trajanje 11:00 - 12:30

VODENA VINSKA DEGUSTACIJA Z NAREZKOM

Vinska klet, apartmaji in wellness Marof stoji na rahlem hribčku, blizu glavne ceste in centra prijetnega vaškega jedra.

Ravno prav odmaknjeni, obkroženi z polji ter travniki med rekami Sotla in Bistrica. Obdani z hribčki vinogradov ter gozda, ki nudijo lepe razglede in možnosti za rekreacijo (sprehodi, kolesarjenje,…) in v jeseni udeležbo na trgatvi.

Goste radi popeljejo na degustacijo v klet, kjer lahko vina tudi kupijo. Nudijo tudi domačo hrano, in sicer različne vrste mesnin, sire, namazev, kruha. Simon Rogina navdušuje s kakovostjo in celovitostjo svojega repertoarja, za svoja vina pa je prejel že vrsto nagrad.

ZELENI NAPOTKI ZA DOŽIVETJA

Trajnostna potovanja pomenijo pametnejše odločitve v vseh vidikih potovanja. Gre za izbiro načinov potovanja, s katerimi želimo biti okolju prijazni, naj bo to z izravnavo emisij CO2, zmanjšanjem odpadkov, bivanjem v okolju prijaznih nastanitvah ali lokalnim nakupovanjem in podpiranjem skupnosti.

Trajnost prav tako poudarjamo v naših doživetjih, zato tudi vas, drage obiskovalce nagovarjamo, da sledite naslednjim smernicam:

Ločujte odpadke in varčujte z vodo

Tako na destinaciji kot pri vsakem ponudniku so nameščeni koši za ustrezno ločevanje odpadkov. Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd.

Uporabite stvari za večkratno uporabo

Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd. Ker pa je voda na destinaciji pitna, se lahko izognete kupovanju vode v plastenkah.

Zmanjšajte svoj ogljični odtis

Spodbujamo zelena potovanja - v center destinacije se lahko pripeljete z vlakom, avtobusom. Po destinaciji lahko do priljubljenih točk ogleda pridete tudi s kolesom.

Kupujte lokalno

Nakup lokalnih pridelkov ustvarja pozitiven učinek tako na gospodarskem kot okoljskem področju. Kajti manjšo razdaljo, ki jo prevozijo izdelki, manjši je ogljični odtis. Prav tako koristi lokalnim skupnostim, zlasti na podeželju.

 

Od vsakega prodanega doživetja 1 euro namenimo za spodbujanje in sofinanciranje ponudnikov turistične destinacije k vključitvi v sisteme trajnostnih certifikatov.