BISTRICA OB SOTLI GOSTILNA ŠEMPETER

Kulinarično doživetje s kozjanskimi posebnostmi in prijetnim gostoljubjem.

Vrhunska ponudba sezonske lokalne hrane z izbranimi vini

Gostilna Šempeter že vrsto let s svojo ponudbo slovenske in lokalne hrane pomaga širiti prepoznavnost slovenske kulinarike. V znak kvalitete in gostoljubja so pridobili pravico do uporabe blagovne znamke Gostilna Slovenija, ki označuje pristne slovenske gostilne. Ta izvesek jih navdaja s ponosom in  hkrati obvezuje, da gostom nudijo zares kvalitetno hrano z odlično postrežbo.

Doživite harmonijo kozjanskih okusov

Pri sestavljanju ponudb kuharji upoštevajo sezonske jedi, pripravljene na izviren način. Natakarji vam bodo s skrbno izbranimi vini lokalnih vinogradnikov pomagali doživeti harmonijo kozjanskih okusov. Kozjanska kulinarična posebnost je kopun. Gostilna Šempeter je ena izmed redkih gostiln, kjer kopune gojijo sami. Veseli so, da lahko z njimi zadovoljijo tudi okus zahtevnih gostov.

Kaj je kopun?

V preteklosti je bil kopun prispodoba izobilja in je pomenil značilnost prehrane privilegiranih družbenih skupin. Jedli so ga zlasti na gradovih ter v bogatih škofijskih kuhinjah.

Kopune redimo zgolj zaradi cenjenega belega mesa, tehta od 2,2 do 3 kg in je večji od piščanca. Sočno in okusno meso je razlog,  da pritegne prav vsakega gosta, ki ima rad perutnino. Za razliko od kure in svinje se mu maščoba ne nabira na enem mestu, temveč je porazdeljena med mesnim tkivom.
Kopuna se je včasih pripravljalo le v prazničnem času in ob posebnih priložnostih, danes pa je kopun v naši gostilni na voljo skozi vse leto. Zaradi samega postopka priprave ter kakovosti je zanj potrebna predhodna rezervacija.

Oglejte si še

Apartmaji

APARTMAJI SAŠA

Prijetno bivanje, kadar si zaželite malo miru in oddiha.

Preberi več
Od
12,00 €
dalje
Pijača

EPRUVETE - DOMAČI ČAJI IZ SAMOSTANA OLIMJE

Epruvete z domačimi čaji iz samostana Olimje z različnimi okusi: meta, kamilica, mešani zeliščni, mešani gozdni sadeži in mešan samostanski čaj.

Preberi več