SMISEL ŽIVLJENJA JE … DOŽIVETI ČIM VEČ. IN NAJLEPŠE NOTE DOŽIVETIJ ODZVANJAJO MED GRIČI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA. DOVOLITE JIM, DA ZA VAS ZAIGRAJO MELODIJO NEPOZABNIH SPOMINOV, KI BODO OGRELI SRCE.

VEČ KOT LE DOBRO POČUTJE

Trajanje 11:00 - 15:00

Skrb za dobro počutje je pri nas na vrhu prioritet. Pokukajte, kako poskrbeti zanj na lahkoten, sproščen in svež način. Naj tokrat traja dlje …

1
Trajanje 11:00 - 12:30

Pohod na Rudnico / Pohod na Veternik

Na najvišji vrh Veternika  vabi zvok vetra, ujetega med strune vetrne harfe. Ta simbolizira dlani, ki objemata kozjansko jabolko in je delo glasbenika ter raziskovalca zvoka Primoža Oberžana. Lahko pa se podate do dih jemajočega razgleda na okoliške hribe in gričke s Stolpa zdravja in veselja na Rudnici, ki z višine 40m pričara najlepše razglede.

 

2
Trajanje 12:30 - 14:00

Kosilo na Domačiji Amon

Družina Amon želi gostom vedno ponuditi najboljše, naj gre za vino, hrano, športne aktivnosti ali nastanitev. Tu se boste umirili in se naužili narave. Ogledali si boste sožitje naravnih lepot in človeškega dela, ki ga  predstavlja čudovito urejeno golfišče z devetimi luknjami. Za razvajanje vseh čutov pa se boste na kulinarično popotovanje odpravili na Domačijo Amon, kjer vam bodo postregli s 3 - hodnim menujem.

3
Trajanje 14:00 - 15:00

Biserna kopel v termalni vodi

Posebej za vas napolnjena kopel s čisto izvorno termalno vodo direktno iz vrelca za sprostitev telesa (sprošča napetost v mišicah, poveča prekrvavitev tkiv, poživlja in krepi obrambne mehanizme telesa). Ugoden vpliv ima  tudi na psihološki učinek, saj termalna voda deluje pomirjujoče.

ZELENI NAPOTKI ZA DOŽIVETJA

Trajnostna potovanja pomenijo pametnejše odločitve v vseh vidikih potovanja. Gre za izbiro načinov potovanja, s katerimi želimo biti okolju prijazni, naj bo to z izravnavo emisij CO2, zmanjšanjem odpadkov, bivanjem v okolju prijaznih nastanitvah ali lokalnim nakupovanjem in podpiranjem skupnosti.

Trajnost prav tako poudarjamo v naših doživetjih, zato tudi vas, drage obiskovalce nagovarjamo, da sledite naslednjim smernicam:

Ločujte odpadke in varčujte z vodo

Tako na destinaciji kot pri vsakem ponudniku so nameščeni koši za ustrezno ločevanje odpadkov. Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd.

Uporabite stvari za večkratno uporabo

Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd. Ker pa je voda na destinaciji pitna, se lahko izognete kupovanju vode v plastenkah.

Zmanjšajte svoj ogljični odtis

Spodbujamo zelena potovanja - v center destinacije se lahko pripeljete z vlakom, avtobusom. Po destinaciji lahko do priljubljenih točk ogleda pridete tudi s kolesom.

Kupujte lokalno

Nakup lokalnih pridelkov ustvarja pozitiven učinek tako na gospodarskem kot okoljskem področju. Kajti manjšo razdaljo, ki jo prevozijo izdelki, manjši je ogljični odtis. Prav tako koristi lokalnim skupnostim, zlasti na podeželju.

 

Od vsakega prodanega doživetja 1 euro namenimo za spodbujanje in sofinanciranje ponudnikov turistične destinacije k vključitvi v sisteme trajnostnih certifikatov.