SMISEL ŽIVLJENJA JE … DOŽIVETI ČIM VEČ. IN NAJLEPŠE NOTE DOŽIVETIJ ODZVANJAJO MED GRIČI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA. DOVOLITE JIM, DA ZA VAS ZAIGRAJO MELODIJO NEPOZABNIH SPOMINOV, KI BODO OGRELI SRCE.

VEČ KOT SAMO LJUBEZEN

Trajanje 11:00 - 16:30

Poletna romanca? Ne, veliko več. Več kot le doživetje v dvoje. Več kot le razvajanje in gurmansko uživanje. Več kot samo ljubezen …

1
Trajanje 11:00 - 12:00

Ogled proizvodno- turističnega centra Piki

Marsikdo se začetkov podjetja Jelenov greben spominja po gojenju šampinjonov, kompostu in konzerviranih izdelkih. Slednje najdete še danes na naših trgovinskih policah, poleg njih pa vam nudimo: domače marmelade, žgane pijače, piškote, suho sadje, oreške in jelenje salame ter pršute.  V ponudbi izdelkov pod znamko Jelenov greben so poleg živilskih izdelkov, še lasersko-gravirani izdelki in keramični izdelki iz gline.  

Vsi našteti izdelki in še več se proizvajajo v našem novem centru PTC.  A to ni vse! Vso proizvodnjo si lahko v  centru ogledate sami.  Na voljo je devet postojank, pri katerih vas čaka tabla z vsemi zanimivimi in pomembnimi informacijami in zvočni način poslušanja besedila. Hkrati pa vam bodo postojanke prikazale celoten proces izdelave naših izdelkov: od surovine do končnega, zapakiranega izdelka.

Po končanem ogledu sledi degustacija domačih izdelkov, ki je zajeta v ceno vstopnice. Če vas bodo ogled in degustacija prepričala, boste v novi trgovinici v PTC-ju vse predstavljene izdelke lahko kupili.

2
Trajanje 12:00 - 13:30

KOSILO NA JELENOVEM GREBENU

Na domačiji Jelenov greben ne manjka vznemirljivih doživetij na vsakem koraku, toda hranjenje jelenov je verjetno tista posebnost, ki je drugje ne morete doživeti in vam bo za vedno ostala v spominu.

 

3
Trajanje 13:30 - 16:30

3- urno razvajanje v Wellnessu Orhidelia

Najprestižnejši del Term Olimia, ki je prejel že 8 zaporednih nazivov Naj wellness v Sloveniji, bo v vas prebudil ljubezen do vašega telesa in duha. Razgibanost Wellnessa Orhidelia omogoča vsakemu gostu, da najde svoj intimni kotiček miru in sprostitve. Triurno razvajanje v wellnessu bo zagotovo prineslo vašemu telesu globoko sprostitev.

ZELENI NAPOTKI ZA DOŽIVETJA

Trajnostna potovanja pomenijo pametnejše odločitve v vseh vidikih potovanja. Gre za izbiro načinov potovanja, s katerimi želimo biti okolju prijazni, naj bo to z izravnavo emisij CO2, zmanjšanjem odpadkov, bivanjem v okolju prijaznih nastanitvah ali lokalnim nakupovanjem in podpiranjem skupnosti.

Trajnost prav tako poudarjamo v naših doživetjih, zato tudi vas, drage obiskovalce nagovarjamo, da sledite naslednjim smernicam:

Ločujte odpadke in varčujte z vodo

Tako na destinaciji kot pri vsakem ponudniku so nameščeni koši za ustrezno ločevanje odpadkov. Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd.

Uporabite stvari za večkratno uporabo

Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd. Ker pa je voda na destinaciji pitna, se lahko izognete kupovanju vode v plastenkah.

Zmanjšajte svoj ogljični odtis

Spodbujamo zelena potovanja - v center destinacije se lahko pripeljete z vlakom, avtobusom. Po destinaciji lahko do priljubljenih točk ogleda pridete tudi s kolesom.

Kupujte lokalno

Nakup lokalnih pridelkov ustvarja pozitiven učinek tako na gospodarskem kot okoljskem področju. Kajti manjšo razdaljo, ki jo prevozijo izdelki, manjši je ogljični odtis. Prav tako koristi lokalnim skupnostim, zlasti na podeželju.

 

Od vsakega prodanega doživetja 1 euro namenimo za spodbujanje in sofinanciranje ponudnikov turistične destinacije k vključitvi v sisteme trajnostnih certifikatov.