PODČETRTEK GOSTILNA VIRŠTANJ BANOVINA

Gostilna s tradicijo za posebna doživetja.

Spoj vinske tradicije in sodobnosti

Virštanj je po vinogradniških gričevnatih pobočjih razloženo naselje, katerega ime se je prvič pojavilo v 13. stoletju. Središče kraja predstavlja nekdanja viteška in vinska klet Banovina ob kateri raste 120 let stara vinska trta. To, da ima kraj osrednjo vlogo v celotnem vinorodnem okolišu, potrjuje uveljavljena in priznana znamka vina Virštanjčan.

Obnovljena stara hiša za nova doživetja

Kulinarična doživetja vam bodo ponudili v restavraciji s 100 sedeži, ki se nahaja v obnovljeni več sto let stari hiši. Gostilna ima tudi viteško klet, kjer vas bodo razvajali z degustacijami pestrega nabora domačih virštanjskih vin. Poleg tega sprejemajo naročila za pogostitve na obletnicah in drugih slovesnostih, pripravljajo pa tudi okusna nedeljska kosila, jedi po naročilu in postrežbo na domačih zabavah.

Poleg pohodništva in kolesarjenja po vinorodnih gričih, ter obiska lokalnih znamenitosti se lahko udeležite številnih tradicionalnih prireditev, kot so: Virštanjska noč, Klopotčeva sobota, Trgatev stare trte in Martinovanje.

Oglejte si še

Apartmaji

APARTMAJI ORTENIA

Prestižna lokacija za romantične trenutke in edinstveno sproščanje v sožitju z naravo.

Preberi več
Od
2,50 €
dalje
Vstopnice in ogledi

TRG PODSREDA IN SLOVENSKO-BAVARSKA HIŠA

Ogled srednjeveškega trga Podsreda s prangerjem, rastlinsko čistilno napravo, prestolom Carjeviča in cerkvijo sv. Janeza Krstnika. Sledi ogled Slovensko-bavarske hiše s kipom Antona Aškerca in občasnimi razstavami.

Preberi več