KOZJE KMETIJA IVANC

Bogata ponudba zdrave in domače hrane iz ekološke pridelave.

Kmetija ponuja zdravo hrano pridelano z ljubeznijo

Kmetija Ivanc leži v osrčju Kozjanskega, natančneje v vasici Buče, ob glavni cesti, ki pelje do kraja Kozje. Kmetija obsega 14 hektarjev in ima tradicijo že vse od leta 1808. Prijetna družinska kmetija ponuja celo paleto zdravih izdelkov, ki jih lahko pri njih pred nakupom tudi poskusite.
V ponudbi imajo sadne sokove, vina, ajdovo moko, ajdovo kašo, testenine iz ajde, konopljino olje, konopljino moko, konopljina semena, konopljin čaj, konopljine testenine, pirino moko, pšenično moko, bučno olje, proseno moko, proseno kašo ter ovsene kosmiče z dodatki.

Bogata vinogradniška tradicija

Bogato tradicijo ima sicer njihovo vinogradništvo, v zadnjih letih pa so se posvetili tudi pridelavi in predelavi žit. Gojijo in predelujejo tudi industrijsko konopljo. Kmetijo krasi lep travniški sadovnjak v katerem uspevajo stare sorte kozjanskih jabolk iz katerih predelujejo sok in kis, ljubiteljsko pa se ukvarjajo tudi s konjerejo. Kmetija je trenutno v fazi preusmeritve iz konvencionalnega v ekološko kmetijstvo, saj želijo ponuditi kar največ zdravih izdelkov iz ekološke pridelave.

Oglejte si še

Letne

KOZA, ZMAJ IN ŠE KAJ

Koza zmaj in še kaj je vsakoletna prireditev s simpatičnim imenom, s katero želimo obiskovalcem približati folklorno izročilo, v svet ponesti legendo o zmaju in kozi ter skozi pestro ponudbo domače hrane in pijače ter izdelkov domačih obrti predstaviti in krepiti kulturno, turistično, kulinarično, gastronomsko in obrtniško identiteto Kozjanskega..

Preberi več
Od
5,00 €
dalje
Vstopnice in ogledi

GRAD PODSREDA

Grad Podsreda je eden najbolje ohranjenih in kvalitetno oblikovanih gradov na naših tleh. Leži na območju mogočne fevdalne posesti, ki jo je imela na Kozjanskem grofica Hema Breže-Selška, na severnem pobočju Orlice, 5 km iz istoimenskega trga Podsreda.

Preberi več