KOZJE KMETIJA SINKOVIČ

Tradicionalna prireja in predelava mleka.

Bogat nabor zdravih in okusnih mlečnih izdelkov

V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo.

Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano niti odvzeto, izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte, skuto, namaze ter mlade sire. Izdelkov ne zgoščujejo z uporabo raznih dodatkov, ampak osnovni surovini s pomočjo izparevanja pri pasterizaciji mleka odvzamejo vodo. Ker želijo potrošnikom dati še nekaj več, so se odločili za proizvodnjo probiotičnih jogurtov, saj organizmu zagotavljajo osnovna hranila in energijo, poleg tega pa imajo številne koristne učinke.

Ker se zavedajo pomena kakovosti mleka, posvečajo posebno pozornost prehrani krav. Odločili so se za prirejo in predelavo mleka brez gensko spremenjenih organizmov, za kar imajo tudi certifikat.

Najboljše iz mleka za vas

Pri njih si lahko ogledate celotno kmetijo in proizvodne prostore ter sirarno. Na voljo pa je tudi degustacija njihovih okusnih izdelkov: jogurtov, sirov, namazov, grškega jogurta in drugih mlečnih izdelkov.