KOZJE TURISTIČNA KMETIJA MRAMOR

Domači okusi bodo prebudili vse vaše čute.

Topel sprejem in okušanje domačih dobrot

Vinograde družine Mramor ter njihov vinotoč Gruska, ki ležijo v osrčju zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka, obkroža prečudovita narava. Vinotoč, v katerem bodo poskrbeli za topel sprejem ter seveda za odlično hrano in pijačo, so poimenovali kar po Gruski jami, ki se nahaja le 200 metrov od vinotoča.

Čudovit razgled s prenovljenega kozolca

Doživite domače okuse na turistični kmetiji Mramor, kjer so na krožniku vedno pristne kozjanske dobrote, saj prisegajo na domačo hrano izvrstne kakovosti. Kmetija se nahaja ob lepo prenovljenem kozolcu toplarju s katerega boste uživali v čudovitem razgledu na okoliške vinograde. Člani družine vam bodo z veseljem pripravili narezek domačih dobrot, vodeno vinsko degustacijo ali pa kar pravo pojedino. Specialiteta hiše je »Puščavnikova pojedina«, ki je sestavljena iz domače goveje juhe ter posebne glavne jedi iz različnih vrst mesa pečenega na odprtem ognju, dveh vrst priloge, domačih sirovih štrukljev in sezonske solate. Po kosilu vam bodo ponudili še degustacijo vrhunskih stekleničenih in odprtih vin ter ogled njihove stare vinske kleti.

Ne prisegajo samo na domačo hrano in vino, temveč tudi na domače sokove. Tako iz grozdja stiskajo tudi domač grozdni sok, ki ga z veseljem ponudijo vsem gostom.

Oglejte si še

Gostišča s prenočišči

DOMAČIJA MLAKER

Prijeten in miren družinski oddih na domačiji, kjer se boste počutili kot doma.

Preberi več