PODSREDA KOLEKCIJSKI SADOVNJAK KOZJANSKEGA PARKA

Sprehodite se med tradicionalnimi sortami jablan in hrušk

v kolekcijskem sadovnjaku Kozjanskega parka si lahko ogledate drevesnico, visokodebelni travniški sadovnjak in Čerčkovo domačijo, kjer je zasajenih več kot 100 tradicionalnih sort jablan in hrušk. Matični kolekcijski sadovnjak se razprostira se na 2,3 ha in je obdelovan po načelih ekološkega kmetovanja. Vsako drevo v sklopu sadovnjaka je označeno z imenom sorte (oboje v Braillovi pisavi).  V sadovnjaku so bivališča za koristne organizme – hoteli za žuželke, gnezdilnice in krmilnice za ptice, izvajajo pa tudi različna proučevanja favne in flore, delavnice, praktični prikazi, naravoslovni in projektni dnevi.

fJZ25m

Oglejte si še

Od
14,00 €
dalje
Pijača

CHARDONNAY EMINENT 0,75

Suho zrelo belo vino letnika 2016, ima zanimivo tropsko aromatiko in sorten začimben okus, ki kljub zorenju ostaja svež in harmoničen.

Preberi več
Od
23,00 €
dalje
Družinske dogodivščine

OGLED ZLATEGA OLIMJA

Če želite doživeti vso pestrost in raznolikost naše pokrajine, se pridružite izletu, ki vas bo popeljal od srca Podčetrtka, preko spoznavanja jelenov povsem od blizu, do različnih kulinaričnih doživetij, kot so: spoznavanje samostana ter čokoladnice in degustacije piva. Nepozabne dogodivščine so le korak stran.

 

Preberi več