KOZJE GRAD PODSREDA

Ogled najbolj grajskega med gradovi vas ne bo razočaral.

Grad Podsreda sodi med najpomembnejše objekte romanske arhitekture na Slovenskem, saj je njegovo srednjeveško jedro skozi stoletja ostalo skoraj neokrnjeno.

Na gradu si boste lahko ogledali številne zanimivosti: grajske prostore, renesančno dvorano, stalno slikarsko razstavo Franceta Slane, stalno zbirko stekla iz nekdanjih glažut, grajsko ječo in kuhinjo, grajsko klet, kjer si lahko ogledate predstavitev zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka ter grajsko podstrešje in galerije, kjer gostijo številne razstave, namenjene posameznikom in družinam.

 

Grad Podsreda živi bogato in polno življenje s stalnimi in priložnostnimi razstavami, glasbenimi programi in ostalimi prireditvami. Obiskovalci si ga lahko ogledajo samostojno s pomočjo avdio vodičev ali pod vodstvom.

 

Poleg vsebine, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, vas naš srednjeveški velikan vabi k sodelovanju v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda primerni za vso družino, ki bo zagotovo uživala v raziskovanju skrivnih kotičkov gradu.

 

Grad Podsreda se nahaja v osrčju Kozjanskega parka nad istoimenskim trgom Podsreda na nadmorski višini 475 m vabi tudi v grajsko kavarno, trgovino z lokalnimi izdelki in Središče za obiskovalce Kozjanskega parka.

 

Na gradu je možno tudi prenočiti v štirizvezdičnih namestitvah - Sobah in apartmajih gradu Podsreda z bogatim grajskim zajtrkom. fJZ25m

Oglejte si še

Turistične kmetije

ŠTRAUS - TURIZEM NA KMETIJI IN VINSKA KLET

Dobrote kozjanske kuhinje in skrivnostni svet vinske kapljice.

Preberi več
Od
5,50 €
dalje
Hrana

DOMAČI MLADI SIRČEK – KLASIK

Sirček je primeren za peko, ob narezku ali v solati.

Preberi več