Smisel življenja je … doživeti čim več. In najlepše note doživetij odzvanjajo med griči Obsotelja in Kozjanskega. Dovolite jim, da za vas zaigrajo melodijo pomladnih spominov, ki bodo ogreli srce.

NAZAJ K DRUŽINI

Trajanje 11:00 - 15:00

Do popolnosti izkoriščeni družinski dnevi, olepšani z iskrivim otroškim smehom in zadovoljstvom staršev – pri nas idej za izlete ne zmanjka!

1
Trajanje 11:00 - 12:00

Obisk Koče pri čarovnici z deželo pravljic in domišljije

V pravljico vas bo popeljala pot skozi gozd, kjer boste med drugimi srečali vseh sedem palčkov iz pravljice o Sneguljčici, Fič Firiča, ki raje dreza luno, kot dela v rudniku ter se spomnili pravljice o Zvezdici Zaspanki in kometu Repatcu. Pohiteli boste mimo čarovnice Čiri Bure, ki je že zakurila v peči, in se po prstih splazili mimo Bedanca. Tamkajšnji pravljični junaki že nestrpno pričakujejo vaš prihod.

 

2
Trajanje 12:00 - 13:00

Hranjenje jelenov, nepozabno doživetje

Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, predvsem pa otrokom, ostal v nepozabnem spominu. Na domačiji vam bodo ponudili tudi degustacijo domačih izdelkov v njihovi prodajalni.

3
Trajanje 13:00 - 13:30

OGLED ČOKOLADNICE + SLADKO DARILCE ZA OTROKE

Okrepčani junaki družine bodo/boste svoj izlet nadaljevali v Podčetrtek v čokoladnico Olimje. Njihova zgodovina sega celo v čas pred prvo svetovno vojno, ko so čokolado izdelovali njihovi pradedje, danes pa v čokoladnici ponujajo široko paleto ročno izdelanih čokoladnih figur, pralinejev, čokoladnih tablic in dražejev in raznovrstnih bombonjer. Vsej družini bo na voljo ogled izdelave čokolad z možnostjo nakupa čokoladnih mojstrovin, otroci bodo tudi obdarjeni s čokoladnim darilcem.

4
Trajanje 13:30 - 15:00

Kosilo na Domačiji Haler

Ker verjamemo, da se boste za tovrsten izlet odločili ljubitelji piv, smo izlet še dodatno začinili s hmeljem. Odkrivanje Obsotelja in Kozjanskega boste nadaljevali na prelepo Domačijo Haler, kjer že več kot 20 let varijo domače pivo. Pri Halerju se boste pomudili dobro uro, saj vam bodo postregli z bogatim kosilo.

ZELENI NAPOTKI ZA DOŽIVETJA

Trajnostna potovanja pomenijo pametnejše odločitve v vseh vidikih potovanja. Gre za izbiro načinov potovanja, s katerimi želimo biti okolju prijazni, naj bo to z izravnavo emisij CO2, zmanjšanjem odpadkov, bivanjem v okolju prijaznih nastanitvah ali lokalnim nakupovanjem in podpiranjem skupnosti.

Trajnost prav tako poudarjamo v naših doživetjih, zato tudi vas, drage obiskovalce nagovarjamo, da sledite naslednjim smernicam:

Ločujte odpadke in varčujte z vodo

Tako na destinaciji kot pri vsakem ponudniku so nameščeni koši za ustrezno ločevanje odpadkov. Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd.

Uporabite stvari za večkratno uporabo

Spodbujamo k varčni rabi vode, naj bo to pri umivanju rok, tuširanju ipd. Ker pa je voda na destinaciji pitna, se lahko izognete kupovanju vode v plastenkah.

Zmanjšajte svoj ogljični odtis

Spodbujamo zelena potovanja - v center destinacije se lahko pripeljete z vlakom, avtobusom. Po destinaciji lahko do priljubljenih točk ogleda pridete tudi s kolesom.

Kupujte lokalno

Nakup lokalnih pridelkov ustvarja pozitiven učinek tako na gospodarskem kot okoljskem področju. Kajti manjšo razdaljo, ki jo prevozijo izdelki, manjši je ogljični odtis. Prav tako koristi lokalnim skupnostim, zlasti na podeželju.