PODČETRTEK JELENOV GREBEN

Pristna domača hrana v družbi vrhunskih vin.

Le nekaj 10 metrov nad Olimskim samostanom se nahaja Jelenov greben, kjer družina Ježovnik skupaj z osebjem vedno znova pripravlja presenečenja za svoje goste. Med njihovimi številnimi dejavnostmi je vsekakor zelo prepoznavna kulinarika. V rustikalno opremljeni restavraciji, vam prijazno osebje nudi pristno domačo obsoteljsko-kozjansko hrano, jelenje in gobje specialitete, v vinoteki pa imajo tudi pestro izbiro vrhunskih vin iz vse Slovenije. Sami pečejo svoj kruh, tako da prijetna aroma po sveže pečenem kruhu daje restavraciji še posebno domačnost.

TIC-zanimivosti-galerija-JelenovGreben1-1091x727

Hranjenje jelenov, nepozabno doživetje

Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, predvsem pa otrokom, ostal v nepozabnem spominu.

TIC-zanimivosti-galerija-JelenovGreben2-1091x727

Pogled v vesolje

Posebnost Jelenovega grebena je tudi ogromna kupola, Planetarij Odiseja oz. 360° sferični kino, v katerem si lahko ogledate projekcijo razburljivega potovanja po vesolju, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Popeljali vas bodo na neverjetno potovanje po zvezdnem nebu. Spoznali boste najlepše grške mite in junake ter ozvezdja našega neba. Raziskovali boste planete in zvezde ter se mimo meglic in galaksij odpeljali do konca vidnega vesolja.

fJZ25m