PODČETRTEK JELENOV GREBEN

Tu so jutra drugačna. Doživite oddih na malce drugačen način, čakajo vas nepozabna doživetja.

POPESTRITE SI ODDIH, ZAČNITE JUTRO V DRUŽBI JELENOV

Pod Olimsko goro, le 4.5km oddaljena od Term Olimia, se nahaja domačija Jelenov greben, kjer je glavna posebnost 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehaja in ki jih lahko hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu.

Ko vas bo svež hribovski zrak premamil v spanec lahko prenočite v več namestitvenih enotah. V penzionih Karolina in Rebeka se poleg sob in apartmajev nahajata sodobno opremljena Wellness Lara in Masažni studio Rebeka. V ceno bivanja v penzionih Rebeka in Karolina je vključena tudi neomejena uporaba Wellnessa Lara, sveže sadje, čaji, kopalni plašči in brisače.

V sklopu Jelenovega grebena pa je gostom na voljo še nekaj novosti, kot sta: »Čajnica«, kjer so na voljo izključno domači izdelki in penzion »Pod grebenom« z desetimi ležišči. Pozabili niso niti na najmlajše, saj je zanje poskrbljeno z novimi igrali, otroškim igriščem, plezalno steno, več nivojskim peskovnikom, gugalnicami, toboganom in slapom.

Vse nastanitvene enote vključujejo predel s sedežno garnituro in satelitsko TV z ravnim zaslonom ter lastno kopalnico s prho, sušilcem za lase in z brezplačnimi izdelki za osebno nego. Nekatere enote imajo opremljeno manjšo kuhinjo, nekaj pa jih ima tudi balkon.

Počitek in sproščanje v objemu čudovite narave

Kapacitete

V sklop Jelenovega grebena spada več nastanitvenih objektov:

Penzion Rebeka***
V penzionu "Rebeka" je 9 dvoposteljnih sob. Vse sobe imajo zakonsko ležišče in kopalnico s tušem, WC-jem in sušilnikom za lase. Štiri sobe so v pritličju in pet v prvem nadstropju, te pa imajo tudi balkon. Izbirate lahko med pogledom na vas Olimje ali na golf igrišče. V predprostoru je tudi garderobna omara.

Penzion Karolina***
V penzionu "Karolina" sta na voljo 2 dvoposteljni sobi v prvem nadstropju (brez balkona) in 3 apartmaji (2 z balkonom). Apartmaji imajo spalnico z zakonskim ležiščem, kopalnico s tušem, WC-jem in sušilnikom za lase, v dnevnem prostoru pa je sedežna garnitura, ki se lahko raztegne v posteljo za 2 osebi.
V apartmaju je tudi kuhinja z vso potrebno opremo za pripravo obroka (štedilnik, posoda, pribor, porcelan, steklo, plošča za kuhanje, pomivalno korito z vodo, hladilnik ). V predprostoru je garderobna omara. Na voljo je tudi likalnik in likalna deska.

Penzion Pod grebenom***
V penzionu Pod grebenom je na voljo 5 dvoposteljnih sob. Vse sobe imajo zakonsko ležišče in kopalnico s tušem, WC-jem in sušilnikom za lase. Dve sobi gledata na posestvo Jelenov greben, dve na cerkev s samostanom v Olimju in ena na sosednjo kmetijo. V sobah je na voljo tudi hladilnik. Pod sobami je vintage kavarnica.

REKREACIJA IN RAZISKOVANJE OKOLICE

Po okolici se sprehajajo divji jeleni, ki jih lahko hranite in božate. Samostan s 3. najstarejšo lekarno v Evropi je oddaljen 350 m, tovarno čokolade pa lahko obiščete 400 m stran. Do hiše pravljic in domišljije za otroke, ki stoji v gozdu, je 1 km.

DODATNA PONUDBA

Trgovinica “Zlata skrinjica” in 1001 ideja, zaradi katere vam bo Olimje ostalo v lepem spominu, omogoča nakup divjačinskih salam, domačega medu z orehi in lešniki, jabolčnega soka in kisa, žganja, marmelad, buteljčnih vin in doma graviranih izdelkov.

Navdušila vas bo tudi restavracija z odličnimi divjačinskimi in gobjimi specialitetami ter domačimi sladicami. Pod kozolcem je  prostor z 200 sedišči za poroke in  zaključene družbe. V bogati ponudbi pa imajo tudi izjemno vinoteko z najuglednejšimi ponudniki vin iz vse Slovenije.

Posebnost Jelenovega grebena je tudi ogromna kupola, Planetarij Odiseja oz. 360° sferični kino, v katerem si lahko ogledate projekcijo razburljivega potovanja po vesolju.

V sklopu nastanitve najdete tudi vinoteko »Star' ata« z možnostjo degustacije vin, trgovino s spominki in slaščičarno, brezplačno pa nudijo tudi voden ogled posesti ter okolice.

Poleg ogleda in hranjenja jelenov in muflonov, so vam na voljo še številne aktivnosti: pogled s ptičje perspektive – polet z balonom, najem koles, masaže po naročilu.

Oglejte si še