OBSOTELJE IN KOZJANSKO DALEČ STRAN PO ZELENI PAKET

OGLED ČERČKOVE DOMAČIJE, DREVESNICE IN SADOVNJAKA TER DEGUSTACIJA – OGLED IN DEGUSTACIJA HIŠE VIN EMINO - KOSILO NA JELENOVEM GREBENU – OGLED MINORITSKEGA SAMOSTANA OLIMJE – KOPANJE V TERMALIJI RELAX (3H) – VEČERJA V RESTAVRACIJI AMON

Trajanje 10:30 - 20:30

Vabljeni DALEČ STRAN »PO ZELENO«, kjer vas bodo očarali neokrnjena narava, ekološka ponudba, vrhunska vina, kulinarični presežki in nepozabno razvajanje v Wellnessu Orhidelia. Je v enem dnevu sploh mogoče doživeti še več?

1
Trajanje 10:30 - 12:00

Ogled Čerčkove domačije, drevesnice in sadovnjaka ter degustacija

Na Čerčkovi domačiji si boste ogledali drevesnico in kolekcijski visokodebelni travniški sadovnjak, kjer je zasajenih več kot 100 starih sort jablan in hrušk. Sadovnjak se razprostira na 2,3 ha znotraj Kozjanskega parka in je obdelovan po načelih ekološkega kmetovanja. Vsako drevo v sklopu sadovnjaka je označeno z imenom sorte tudi v Braillovi pisavi. Po ogledu sadovnjaka vam bodo pripravili degustacijo suhih jabolčnih krhljev in soka.Čerčekova domačija

2
Trajanje 12:00 - 13:30

Ogled Hiše vin Emino

Štajerski vinorodni okoliš se ne more pohvaliti z visokimi gorami in morjem, premore pa iskrive in vesele ljudi, ki nosijo vinsko tradicijo v srcu, vso težo in lepoto tega poklica pa v nasmehu. Vinsko dediščino so nam zaupali naši predniki. Zato jo skrbno spoštujem, cenimo in nadaljujemo. Obsotelje s Kozjanskim je znano po dobroti in pridnosti svojih prebivalcev. Srce in temelj pokrajinske domačnosti je podeželje, ki z vso potrebno ljubeznijo in spoštovanjem do narave zagotavlja kakovost obsoteljskih in kozjanskih dobrot. Ob obsoteljskih in kozjanskih vinsko-turističnih cestah je združeno vse, kar premore naša z vinom rodna zemlja – gradove, muzeje, cerkvice, gostišča, turistične kmetije, termalne izvire, neokrnjeno naravo, obdelane površine in vinograde, ki dajejo pokrajini značilno podobo in njenim ljudem značaj. V Hiši vin Emino vam bodo razkazali vinsko klet in poizkusili boste 4 vzorce buteljčnih vin v spremljavi sirnega trisa z oljem grozdnih pečk.

Hiša vin Emino

3
Trajanje 13:30 - 15:00

Kosilo na Jelenovem grebenu

Na domačiji Jelenov greben ne manjka vznemirljivih doživetij na vsakem koraku, toda hranjenje jelenov je verjetno tista posebnost, ki je drugje ne morete doživeti in vam bo za vedno ostala v spominu. Za posebno kulinarično doživetje pa bodo poskrbeli z okusnim domačim kosilom.

Jelenov greben

4
Trajanje 15:00 - 16:00

Ogled samostana Olimje in degustacija Patrovih kapljic

V majhni vasici Olimje leži v zavetju gore Rudnice prepoznaven Minoritski samostan Olimje. Nekoč prelep dvorec, nekdaj last grofov Attems, je danes samostan, kjer prebivajo manjši bratje sv. Frančiška - minoriti. Ogledali si boste tudi veličastno cerkev Marijinega Vnebovzetja, eno najlepših baročnih umetnin v naši domovini, ki stoji poleg samostana. V zavetju samostana se skriva tudi neprecenljiva umetnina - stara samostanska lekarna s freskami. Predstavili vam bodo tudi vrt z več kot 200 primerki zdravilnih zelišč in prodajalno z zeliščnimi pripravki, kjer boste spoznali njihove zdravilne čaje in degustirali Patrove kapljice.

Samostan Olimje

6
Trajanje 16:00 - 19:00

KUPANJE U TERMAMA OLIMIA (3 H)

Najprije ćete se uputiti na opuštanje i uživanje u okrilju Terma Olimia, gdje ćete se, ovisno o vremenskim prilikama, odlučiti za Wellness centar Termalia ili termalni park Aqualuna. Sigurno ćete uživati i stvoriti nezaboravne uspomene.

 

6
Trajanje 19:00 - 20:30

Večerja v restavraciji Amon

Po razvajanju v wellnessu vam bo prijala odlična večerja v restavraciji Amon. Družina Amon želi gostom vedno ponuditi najboljše, naj gre za vino, hrano, športne aktivnosti ali nastanitev. Tu se boste umirili in se naužili narave. Za razvajanje vseh čutov bodo poskrbeli v restavraciji s pristno domačo večerjo, Amonova kmetija je namreč dobitnik certifikata za ekološko kmetovanje, zato kuharji dobivajo surovine kar z domačega vrta.

Amon Olimje

Kontakt

T: +386 (0)3 810 90 13
E: info@visitpodcetrtek.com