PODČETRTEK Lipa

Edina 100% brezglutenska restavracija v Sloveniji.

drevo lipa

"Drevo lipa ima družbeni simbolni pomen in je veljalo za središče družbenega življenja in enakosti. Tako pri ljudskem izročilu, tudi v Termah Olimia, Lipa predstavlja središče dogajanja in kulinaričnega razvajanja." Že od leta 1989. Tako je zapisano na jedilni podlogi, ki v predelu Lipe imenovanem pivnica pozdravi gosta, ki se je odločil, da si privošči kračo, pivsko klobaso, marinirane rebrce in ostale dobrote tako imenovanega barskega finger fooda, ki ga dopolnjuje še pestra ponudba pic, odlični steaki in celo "Županov" ocvrt piščanec.

Raznovrstna piva, ki ne razočarajo

Piko na i daje urejenost prostora s pivniškimi klopmi. Slednja pritegne do te mere, da je gostu povsem vseeno v kakšna oblačila se je odel tistega dne, pomembno je le, da se bo dobro najedel in k izbrani hrani kaj dobrega spil.

Restavracija z novo preobleko

Restavracija, ki smo je bili vajeni do sedaj je doživela preobleko tako prostora kot tudi jedilnega lista. Izbrane jedi bodo med tednom dopolnjevale vsakodnevne malice, čez vikend pa kosila. Posebnost hrane tako v restavraciji kot pivnici pa je, da bodo brez skrbi tam jedli tudi tisti, ki so občutljivi na gluten, saj bo izkušena kuharska ekipa poskrbela za 100% brez-glutenske jedi.

V kavarni se boste počutili kot doma

Na oko najlepši in najbolj domač pa je kavarniški del. V njem gost dobi občutek kot, da se je znašel v dnevni sobi, kjer si človek brez občutka za čas privošči najboljšo kavo in iz vitrine s popolnimi sladicami razvaja svoje brbončice. Ob tem lahko poseže celo na knjižno polico, prebere odlomek iz dobre knjige ali si v udobju foteljev le spočije in v zimskih mesecih pogreje ob kaminu. Stalnica ob vseh preoblekah pa ostaja domač sladoled, ki so ga naši slaščičarski mojstri  skrbno dodelali in tako ostaja najboljši.

Slednjega bodo zagotovo najbolj veseli najmlajši, ki pa jih Lipa po novem še dodatno razvaja z igralnico, kjer se bodo lahko igrali, ustvarjali, preizkušali motorične sposobnosti, pogledali risanko in še marsikaj. Njihovi starši pa med tem sproščeno uživali.

Oglejte si še

Kulinarika

JELENOV GREBEN

Pristna domača hrana v družbi vrhunskih vin.

Preberi več
Od
33,50 €
dalje
Naravne in kulturne znamenitosti

Kozjanska dogodivščina za upokojence

Vabljeni v osrčje Kozjanskega na enodnevni izlet, za vas so pripravili zanimiv program, ki je primeren za tiste, ki se vsak dan radi naučijo kaj novega. V okviru izleta se boste seznanili s čebelarstvom, mlinarstvom, bogato zgodovino območja in dediščino Kozjanskega ter okusili del odlične kulinarike. Zagotovo se boste imeli nepozabno lepo.

 

Preberi več
Od
1,40 €
dalje
Hrana

DOMAČI PROBIOTIČNI NAVADNI JOGURT

Izdelek je brez dodatkov. Naraven in svež proizvod.

Preberi več