BISTRICA OB SOTLI PÜSTOVA GURCA

Domača vina za vsako priložnost.

Pester nabor žlahtne vinske kapljice

Družina Bratuša, po domače Püst, se ponaša z dolgoletno vinogradniško tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod. Spadajo v vinorodni okoliš Štajerska oz. v Šmarško-Virštanjski podokoliš. V uspehu njihovega vinarstva se prepletajo dolgoletne izkušnje z mladostno zagnanostjo. Vino pridelujejo na 4000 trtah, kar jih uvršča med manjše vinogradnike, zato vso pozornost lahko posvečajo temu, da se vino dejansko imenuje domače.
V njihovi ponudbi boste lahko okušali in si kupili stekleničena in odprta suha štajerska vina, laški rizling, sauvignon, dišeči traminec, zvrst bela in zvrst rdeča, žametovko in modro frankinja 2017 – sommelierska selekcija 2018 ter vina goban, ki jih ponudite h gobjim jedem ter k jedem govedine in divjačine.

Izbrana ponudba na idilični lokaciji

Vsa njihova vina so pridelana in negovana v »Püstovi gurci«, kjer radi pripravijo pogostitve in piknike za obiskovalce, po predhodni najavi vam bodo pripravili tudi brezplačno degustacijo v vinski kleti, lahko pa se odločite in se tudi sami preizkusite pri opravilih v vinogradu in kleti.

Oglejte si še