PODSREDA SOBE IN APARTMAJI NA GRADU PODSREDA

NAJBOLJ GRAJSKI MED GRADOVI NA SLOVENSKEM.

PRESPITE MED GRAJSKIMI ZIDOVI NA GRADU PODSREDA 

Umirjen grajski ambient, ki nudi intimen, umirjen in brezskrben pobeg znotraj gradu iz 12. stoletja, je kot balzam za dušo utrujenega popotnika. Med grajskimi zidovi smo za vas uredili butične nastanitve, kjer so zgodovino ustvarjali baroni, grofje in svetnica. Dediščino, ki so jo pustili za sabo, in "njihov duh", lahko zdaj izkusite na lastni koži, na gradu Podsreda, kjer udobje sreča zgodovino.

SPITE IN JEJTE KOT PRAVI GROF 

Grad Podsreda velja za najbolj grajskega med gradovi na Slovenskem. Poleg čudovite okolice, neokrnjene narave, številnih razstav in mnogih prireditev pa se znotraj grajskih zidov ponujajo tudi butične namestitve. Izberite sobo ali apartma in vsako jutro med bivanjem pri nas uživajte v grajski zajtrk košarici s pogledom na neokrnjeno naravo Kozjanskega parka. Košarico, ki je sestavljena iz dobrot lokalnih kmetov, ki hrano pridelujejo trajnostno in ekološko, si lahko privoščite na gradu ali jo odnesete s sabo na piknik v naravi. Prav tako pa med bivanjem na gradu ne gre zamuditi edinstvene priložnosti za prav posebno »grajsko« izkušnjo – grajsko večerjo v kuhinji z odprtim kuriščem, kot so si jo pred stoletji privoščili tedanji graščaki.

rsz_sobe_na_gradu_koncne_splet_1500-8762_1

užijte tišino grajskih zidov in lepoto neokrnjene narave Kozjanskega parka.

KAPACITETE

Grad v svoji notranjosti ponuja 6 namestitev, 3 sobe in 3 apartmaje, ki nudijo toplino in zvrhano mero udobja ter združujejo prednosti štirizvezdične namestitve z mogočno grajsko zapuščino. V vsaki od teh kapacitet lahko bivata po 2 osebi, le v največjem apartmaju tudi do 5-članska družina. Namestitve so svetle, prostorne in nudijo vse udobje štirizvez skrbno opremljene s pohištvom iz masivnega hrastovega lesa, kuhinje pa nudijo vso potrebno opremo. Za piko na i pa seveda poskrbi grajski ambient, tako zunaj kot tudi znotraj namestitev. Vse namestitve se ponašajo s svojevrstnim grajskim slogom, ki je začinjen z moderno noto. Zmagovalen pa je vsekakor razgled iz vsake od sob oziroma apartmajev, ki ga lahko ponudi le neokrnjena narava Kozjanskega parka. 

 

Namestitev z grajsko zajtrk košarico lahko rezervirate v:

WINDISCHGRÄTZOVI SOBI

LAZARINIJEVI SOBI

TATTENBACHOVI SOBI

APARTMAJU CELJSKIH GROFOV

ROMANSKEM APARTMAJU

in največjem med vsemi – EMINEM APARTMAJU. 

rsz_jabolko_kozje_splet-23

REKREACIJA IN RAZISKOVANJE OKOLICE

V okolici gradu se lahko sproščate v neokrnjeni naravi, saj Grad Podsreda leži v zavarovanem območju Kozjanskega regijskega parka. Odpravite se na pohod po Grajski poti do Podsrede in se tam ustavite na degustaciji piv ali jabolčnega vina, obiščite reko Bistrico, kjer domujejo bobri, ali užijte razgled po suhih travnikih, kjer rastejo divje orhideje. Oglejte si kolekcijski sadovnjak z več kot 100 sortami sadnega drevja – med drugim tudi znanimi kozjanskimi jablanami, in obiščite enega redkih še vedno delujočih mlinov na vodo ter poskusite njihov sveže pečen domači kruh in mnogo drugega – za vsakega se nekaj najde. Če vam je od hoje bolj priljubljeno kolesarjenje, pa se zeleno naravo odpravite odkrivat s kolesom, mimo gradu namreč pelje celo znana kolesarska pot. V destinaciji Podčetrtek, katere del je tudi Občina Kozje in z njo Grad Podsreda, si lahko ogledate tudi najlepšo evropsko vas Olimje, jeste božansko hrano v okoliških gostilnah in se sprostite v najlepšem centru dobrega počutja v Evropi, Wellness centru Orhidelia ali Termaliji Family fun.

Oglejte si še

Od
6,00 €
dalje
Lokalni spominki

NARAVNO MILO - CIMET

Milo z bogatim vonjem cimeta, ki poživlja in daje občutek topline in domačnosti. Primerno za normalno kožo in suho-mastno kožo.

Preberi več