NAZAJ K BISTVU – TRADICIJI, KI JE ZANIMIVA

Kozjansko in Obsotelje – kjer je svoj raj našla tako narava kot bogata kulturna dediščina. S spoštovanjem do naših prednikov in z obujanjem tradicije na moderen način, Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje vabijo vse ljubitelje kulture k raziskovanju.

Od prepoznavnega samostana, ki se ponaša z dih jemajočimi freskami, s skrbno urejeno okolico, zeliščnim vrtom, čudovito poročno dvorano ter staro samostansko lekarno … do najbolj grajskega med gradovi. Postanite graščak ali graščakinja za en dan, odkrijte skriti zaklad ali mogoče celo prenočite v objemu grajske tišine. 

Med raziskovanjem boste zagotovo želeli radovedno pokukati v staro muzejsko učilnico in počasi ter s spoštovanjem spoznavati srednjeveški trg, legende iz preteklosti ter tudi zgodbe sedanjosti. Kaj pa, če bi v času telefonov, tablic in računalnikov za en dan doživeli pouk po starem? Presenetili vas bodo predmeti preteklosti, ki so bili vsakdan naših babic. Vrnite se nazaj h kulturi in raziščite kulturno dediščino, ki mamljivo vabi z zgodbami preteklosti.

"Zgodbe naših babic in dedkov še živijo."

DOŽIVITE

Od
70,00 €
dalje
Celodnevna doživetja

VEČ KOT SAMO KULTURA

Kultura ima na Kozjanskem poseben prostor. Raziščite njeno preteklost in jo prezrcalite v prihodnost. Naj bo doživetje veliko več, kot samo kulturna dediščina – naj bo celovita kulturna ekstaza.

Preberi več

feel-slovenia  Slovenia-green  Kozjanski-park  Unesco-mab  Eden

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.