PODČETRTEK KOČA PRI ČAROVNICI

Svet pravljic za male in velike.

Kilometer naprej od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer boste mali in veliki obiskovalci vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like ... Na sprehodu skozi gozd vas bo razveselilo žvrgolenje ptic. Morda boste srečali tudi veveričko ali kakšno drugo gozdno žival. Tukaj se boste sprostili ter se veseli in polni optimizma vrnili nazaj v realnost.

V pravljico vas bo popeljala pot skozi gozd, kjer boste med drugimi srečali vseh sedem palčkov iz pravljice o Sneguljčici, Fič Firiča, ki raje dreza luno, kot dela v rudniku ter se spomnili pravljice o Zvezdici Zaspanki in kometu Repatcu. Pohiteli boste mimo čarovnice Čiri Bure, ki je že zakurila v peči, in se po prstih splazili mimo Bedanca. Poskusili boste lahko tudi odpihniti zmaja, ki nagaja Žogici Nogici. Kuhar v Krčmi Ga-Ga vam bo skuhal dnevno specialiteto, zelje s krompirjem, vse skupaj pa boste lahko poplaknili s kozarčkom hladne vode izpod skalce. Tamkajšnji pravljični junaki že težko pričakujejo vaš obisk.


TIC-zanimivosti-galerija-KocaPriCarovnici1-1091x727

Kako so živeli včasih

V brunarici vidni s ceste je urejen muzej »Kako sta živela dedek in babica«. Življenje pred 100 leti pod Olimsko goro vam bodo predstavili člani družine Korenčkovi. Družina je štela 15 članov in vsi so pridno delali. Otroci so likali, mleli ječmen za kavo ali pa koruzo za polento. Babica je predla na kolovrat, medtem ko je dedek igral na harmoniko. Najmlajši je spal v zibelki, prvošolka pa je vadila pisanje na tablico. Ostali člani družine so zunaj koče, moški pripravljajo kopo, drva za zimo, kuhajo žganje in kosijo travo, ženske pa perejo pleničke v grabnu, nosijo vodo in nabirajo suhljad.

fJZ25m

Posebna zbirka spominkov s celega sveta

Za tiste, ki radi potujete, so pripravili zanimivo galerijo originalnih spominkov s potovanj po svetu ter zbirko kamenčkov in zbirko lutk v narodni noši posamezne države. V galeriji so zbrani spominki s potovanj po svetu: kurent, štorklja, Eifflov stolp, Kip svobode ... kamenčki so s Triglava, z Niagarskih slapov, s kitajskega zidu, iz Lillehammerja, košček Keopsove piramide ...

TIC-zanimivosti-galerija-KocaPriCarovnici3-1091x727

Oglejte si še